Nákupní košík je prázdný

Překládací vůz Annaburger u největších kukuřičných adaptérů v ČR

Středa 23.04.2014

Sklizeň zrnové kukuřice má jisté unikátní zákonitosti. Především do kombajnu vstupuje velké množství vlastního zrna oproti rostlinným zbytkům. I když bežné výnosy se pohybují kolem 6 - 8 tun kukuřičného zrna z hektaru, mnohdy je výnos přes 10 tun, výjimečně i více. Tím, že do kombajnu vstupuje méně rostlinných zbytků, může jet stroj i v takovém výnosu trochu rychleji, limitem se pak stává spíše čištění a nebo výkon dopravníků zrna. Z hlediska odvozu zrna se sklizeň kukuřice s velkými adaptéry spíše podobá jízdě pod řezačkou.

Největší adaptéry v ČR mají záběr 16 řádků kukuřice, tedy 12 metrů. Dva takovéto kombajny bohatě zaměstnají jeden překládací vůz a spíše ještě čekají. I když mají tyto kombajny zásobník zrna s objemem 14 000 litrů, jeho naplnění je ve vysokém výnosu otázkou minut. Překládací vůz Annaburger se do takové linky velmi dobře hodí. Jeho vysoký překládací výkon 15 t/min zajišťuje rychlý návrat z překládání pod kombajny a hydropneumaticky odpružený podvozek zas umožňuje relativně svižnou jízdu po poli i s naloženým vozem.

16řádky prokázaly jednu věc, a to, že limitem je stále odvoz. Avšak každý farmář ví, že profesionální linka nevznikne přes noc a posílení počtu překládacích vozů na sebe jistě nenechá dlouho čekat. Překládací vozy Annaburger se ve Višňové velmi dobře osvědčily, převezly už možná statisíce tun obilí, kukuřice a hnojiva. I když ve Višňové mají i překládací vozy americké výroby, ty u těchto kombajnů použít nelze kvůli jejich značné šířce.

Ve Višňové se každý podzim sklízí přes 7 000 ha kukuřice na zrno a Annaburgery při sklizni hrajou nezastupitelnou roli. Jejich významná role při sklizni a provozní spolehlivost nás velmi těší a doufáme, že dobré jméno značce Annaburger budou dopravní stroje ve Višňové dělat i nadále.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás