Nákupní košík je prázdný

Překládací vůz Annaburger s váhami byl dodán do západních Čech

Pondělí 13.01.2020

Překládací vozy Annaburger jsou stále v kurzu i po více jak 15 letech, co byly první kusy uvedeny do provozu v ČR. Pro zákazníky je lákavá především možnost výměnného systému, kdy lze po žních překládací nástavbu odstavit a podvozek využít k jinným činnostem. Ale i jednoúčelové vozy si nacházejí své zákazníky. Společným jmenovatelem je vysoký překládací výkon 15 m3/min, který i po 15 letech patří ke špičce na trhu. 

Nejprodávanější jsou dvounápravové překládací vozy HTS 20.16 a 22.16 o objemu 25, resp 28 m3. Nejčastěji se jedná o vozy na kloubové nápravě, ale najdou se i výjimky. Jedna z nich jezdí od loňského léta v západních Čechách. Překládací vůz HTS 20.16 má hydraulicky odpružené nápravy a oj a pneumatiky Michelin 600/55 R26,5. Podvozkově je to to nejlepší, co lze na dvou nápravách mít. Vůz navíc s těmito pneumatikami má šířku pouze 2,55 m, což je ideální pro přepravu na komunikacích třetích tříd.

Vůz totiž slouží krom jiného i jako dovoz minerálních hnojiv k rozmetadlům. Pro tento účel byl vybaven speciálním prodloužením a hydraulickým pohonem šneku, který zajišťuje pomalou, ale plynulou dodávku materiálu k vynášecímu šneku. Samozřejmostí u vozu je i rolovací plachta a hydraulicky ovládaná koncovka šneku.

To, co z vozu činí výjimečný stroj, jsou mechanické váhy Digistar. Obsluha tak na displeji přímo vidí naložení vozu a může velice přesně naložit odvážející soupravy. Takto vybavených překládacích vozů najdeme v republice opravdu hrstku. Překládací vůz jsme zachytili na konci žní u skupiny kombajnů sklízející hrách.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás