Nákupní košík je prázdný

Překládací vůz Annaburger pracuje s novými mlátičkami Claas v Blížkovicích

Středa 25.09.2013

Překládací vozy Annaburger jsou nejprodávanější překládací vozy v České republice. Je to dané nejen skvělými parametry a neúnavnou propagací ze strany naší firmy, ale především možností pořídit překládací vůz na výměnném systému. Nevýhoda překládacího vozu je totiž jeho velmi krátké využití v průběhu roku. Pokud se pro něj nenajde práce při navážení hnojiv či osiv, vůz je nevyužit 11 měsíců v roce, pokud se v podniku nesklízí zrnová kukuřice. Zde je ideální možnost zakoupit překládací nástavbu na výměnný systém a po zbytek roku podvozek využít s jinou nástavbou. Častá bývá kombinace s cisternou, která po celý rok krom žní přiváží vodu k postřikovači. Překládací nástavby na výměnném systému totiž umí postavit jen velmi málo výrobců.

Dominantou překládacích vozů Annaburger je masivní překládací šnek o průměru 550 mm. Díky tomu je při překládce možné dosáhnout překládacího výkonu až 15 m3/min. Velký překládací výkon je nezbytný pro rychlé přeložení materiálu do odvozných dopravních prostředků. Čím více času překládací vůz stráví přesýpáním, tím méně mlátiček je schopen oblsoužit. Důležitým prvkem je i hydraulicky stavitelná koncovka, kterou lze nastavit směr přesýpaného materiálu. Díky tomu není nutné najíždět s odvozem velmi přesně a nastavením koncovky lze korigovat jisté nepřesnosti. To výrazně zrychluje celou překládku. Další specialitou překladače Annaburger je i hydraulický pohon pro hnojivo, kdy je nutné snížit překládací výkon hlavně při plnění malých nesených rozmetadel.Překládací nástavby na výměnné systémy mají shodný objem jako klasické vozy, tedy 25 a 28 m3 u tandemů a 33 a 36 m3 u tridemů.

V Blížkovicích byl překládací vůz nasazen u dvou sklízecích mlátiček Claas Lexion 760 Terra Trac. O následný odvoz se staraly nákladní automobily Tatra s vleky. Efektivní použití výkonných mlátiček s žacími lištami o záběru 9 či více metrů vyžaduje vysýpání za jízdy a pokud odváží nákladní automobily, tak překládací vůz je jediné řešení. Tímto se výrazně zvýší výkonnost jednotlivých mlátiček a sníží se i jejich spotřeba paliva. Pásové sklízecí mlátičky navíc snižují negativní zhutnění půdy, což musí být podpořeno i správnou logistikou odvozu zrna z pole. Zde je překládací vůz opět nejlepší řešení.

Do Agrodružstva Blížkovice dodal výměnný systém Annaburger pan Ing. Jiří Denemarek, náš prodejce v regionu Vysočiny a jížní Moravy.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás