Nákupní košík je prázdný

Překládací vůz Annaburger HTS 22.16 v akci v okolí Slaného

Středa 11.02.2015

Překládací vozy stále představují velice perspektivní stroje, které dokážou mít velice rychlou návratnost, především při obtížných podmínkách při sklizni obilí. Ne nadarmo se říká, že jedny mokré žně a překládací vůz se zaplatí. Je to také velice efektivní prostředek, jak využít plný potenciál svých sklízecích mlátiček, které představují obrovskou investici. Jelikož počet výkonných mlátiček stále stoupá, s tím stoupá i počet prodaných překládacích vozů.

Annaburger je nejpoužívanější značka překládacích vozů v České republice. Je to především díky jedinečným parametrům, které před více jak deseti lety nastavily laťku tak vysoko, že mnoho konkurentů na ní dodnes nedosáhlo. Je to i tím, že naše firma byla vždy velice aktivním propagátorem překládacích vozů a aktivně jejich prodeje podporovala.

Model HTS 22.16 je největší dvounápravový model a má objem 28 m3. Základem vozu je překládací šnek o průměru 550 mm, který dokáže přeložit 15 tun obilí za minutu. Rychlé přeložení materiálu je základ pro správnou funkci překladače. Vůz v Jarpicích byl předváděcí a naše firma jej provozovala v roce 2013 v rámci několika předváděček. Vůz je špičkově vybaven. Hydropneumatický podvozek, hydraulicky odpružená oj, zvedatelná náprava, plachta, hydraulicky výkyvný výpad ze šneku, komfortní elektrohydraulika a hydromotor na regulaci otáček šneku pro překládání hnojiv.

Vůz jsme zachytili při práci u rotorových sklízecích mlátiček John Deere. Vůz překládal obilí do armády traktorů Zetor s různými velky, které díky tomu nemusely zajíždět do pole. Jedním z odvozů byl i výměnný systém HTS 20.79 s korbou, který na statku pracuje již od roku 2009. Za povšimnutí stojí agregace s traktorem Case CVX o výkonu cca 190 koní.

Dodavatelem překládacího vozu byla firma Strom Praha a.s. - region Sever.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás