Nákupní košík je prázdný

Překládací vozy Annaburger v Agroservisu Višňové jedou naplno

Pondělí 05.08.2013

Překládací vůz je velice zajímavý stroj, který má potenciál ušetřit značné finanční prostředky. V období mokrých žní jeho význam dále roste, avšak je spousta zákazníků, kteří si jeho přínos uvědomují za každých podmínek. Ve Višňové si sklizeň obilí bez překládacího vozu téměř nejde představit. Ideální podmínky pro překladač umocňují velké výnosy, rozlehlé lány a často odvoz nákladními automobily.

Ve Višňové pracují 4 výměnné systémy Annaburger HTS 22.79 s překládací nástavbou. První dva pracují od podzimu roku 2004, tedy letos jedou svou devátou sezonu! A není to obyčejná sezona, protože vozy se za celý rok zastaví málokdy. Na jaře se věnují dovozu hnojiv k rozmetadlům minerálních hnojiv Güstrower a John Deere, v létě překládají obilí a na podzim pracují při sklizni kukuřice na zrno, které se v celém podniku pěstuje přes 7 000 ha. V dřívějších dobách se věnovaly i vagónování kukuřice.

Zajímavostí jistě je dlouholetá agregace překládacího vozu s traktory John Deere 6920S o výkonu cca 160 koní. Jedna taková souprava pracuje ve Višňové dodnes. I když nasazení takové soupravy vyžaduje adekvátní podmínky hlavně z hlediska přijatelné kopcovitosti pozemku, funguje to. To jen potvrzuje velký přínos hydropneumatického odpružení podvozku Annaburgeru, který zajišťuje přenášení menších rázů na traktor.

O víkendu jsme zachytili tři ze čtyř překládacích vozů Annaburger. Jeden byl agregován s výše zmíněným traktorem John Deere 6920S a pracoval u dvou domácích mlátiček John Deere 9880i STS. Druhý byl agregován s traktorem John Deere 8200 a pracoval u třech mlátiček John Deere 9880i STS ze společnosti Daňhel Agro a.s. Poslední pracoval s traktorem Fendt 824 Favorit a obsluhoval spolu s dalším americkým překladačem 5 mlátiček John Deere, včetně dvou nejvýkonějších modelů S690 na pásovém podvozku s žacími lištami o záběru 10,7 m. Pro maximální využití potenciálu nejvýkonějších sklízecích mlátiček je překládací vůz téměř nutností.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás