Nákupní košík je prázdný

Předváděcí Teleliner zůstal po předvádění na jižní Moravě

Sobota 01.02.2014

Koncept Teleliner od firmy Annaburger se setkal od svého uvedení s velkým ohlasem. Obecně kombinace rozmetadla hnoje a vozu na odvoz senáže či siláže je u konkurence téměř nevídaná. Firma Annaburger tuto variantu používá již dlouho a tato dvojkombinace je z uživatelského hlediska vychytaná. Konceptem Teleliner však firma Annaburger odskočila všem konkurentům, kdy ještě více zjednodušila celou přestavbu a lze říci, že Teleliner nemá na evropském trhu obdobu.

Základní novinkou Telelineru jsou hydraulicky výsuvné postranice, které není potřeba složitě montovat a kdykoliv se dají vysunout, a to i jednotlivé strany zvlášť. Toto nejen zjednodušuje a zrychluje celou přestavbu, ale také to lze využít při rozmetání. Jednoduše lze zvýšit objem rozmetadla při rozmetání materiálů s nízkou objemovou hmotností, přičemž strana, odkud se rozmetadlo nakládá, může zůstat zasunutá.

Druhou zásadní změnou je jiné uchycení rozmetacího ústrojí. Místo klasických šroubů je rozmetací ústrojí umístěno na hácích a snadno jej lze sundat. Výměna ústrojí za hydraulicky ovládaná vrata je tak otázka desítek minut. Celou přestavbu se tak podařilo zjednodušit a zkrátit z dvou hodin na cca 30 minut. I Teleliner může být vybaven rychlovyprazdňováním, které dokáže materiál vyprázdnit za 1 minutu. Navíc Teleliner lze dodat i jako nástavbu na výměnný systém.

Pan Tykal je dlouhodobým uživatelem techniky Annaburger. V roce 2007 zakoupil výměnný systém HTS 22.79 s překládací nástavbou. O rok později pak přibyl návěs HTS 22.14, před třemi lety se dokoupila korba na výměnný systém, loni na jaře jsme dodali cisternu HTS 16.27 o objemu 12 m3, která slouží k přívozu DAMu k postřikovači. A v létě si pan Tykal vyzkoušel Telelinera a ten již zůstal na místě.

Tento konkrétní Teleliner je hydropneumaticky odpružen, má tříválcové rozmetací ústrojí, přestavbu na senážní vůz, hydraulické hraniční hnojení, centrální mazací lišty a mechanické rychlovyprazdňování. Hydraulická mezistěna, elektrohydraulika a Michelinky 600/55 R26,5 jsou samozřejmostí. Za zmínku stojí traktor, se kterým je Teleliner agregován - John Deere 7530. Koncept Teleliner získává na popularitě mezi českými farmáři. To dokazuje i fakt, že příští týden nám kamion firmy Annaburger přiveze další kousek pro zákazníka z Vysočiny.

Panu Tykalovi přejeme mnoho spokojenosti se všemi stroji Annaburger.

 

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás