Nákupní košík je prázdný

Nový třínápravový Teleliner pracuje v jižních Čechách

Pondělí 19.08.2013

Firma Annaburger již dlouhou dobu nabízí přestavbu většiny rozmetadel na tzv. senážní vůz. Přestavba většinou spočívá v namontování nástavků a ve výměně rozmetacího ústrojí za hydraulicky ovládaná vrata. Koncept Teleliner posunul tuto přestavbu o kus dále. Díky novému systému uchycení rozmetacího ústrojí se výměna zkrátila na cca 30 minut. A nástavky jsou teleskopicky ovládané a vůz si je neustále veze s sebou. Navýšení objemu je tedy otázkou sekund. Lze ovládat každou stranu samostatně a zvýšení objemu lze využít i u rozmetání lehkých materiálů.

Dodaný třínápravový Teleliner je ve špičkové výbavě. Ložná plocha je 7,5 m dlouhá, což při výšce zasunutých bočnic 1,2 m dává objem cca 21 kubíků. Při vysunutí bočnic na plnou výšku 2 metry je objem přes 35 kubíků. Vůz je vybaven hydropneumatickým odpružením náprav a oje, hydraulickým nuceným řízením, spojením s traktorem K80 a ve standardu je u modelů Teleliner použito tříválcové rozmetací ústrojí. Vůz je obut do pneumatik Michelin Cargo XBib 710/50 R26,5

V době naší návštěvy byl aplikován drůběží trus, který byl inhned zapravován radličkovým podmítačem. Dávka byla cca 5 t/ha a záběr rozmetání 18 m. Traktor jezdil podle satelitní navigace, protože tak malou dávku nebylo možné na strništi vůbec vidět.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás