Nákupní košík je prázdný

Nový model rozmetadla Annaburger - HTS 18.04

Pátek 20.01.2017

Model HTS 18.04 je de facto starý model HTS 16.04 v novém provedení s několika změnami. U tohoto stroje tedy nalezneme dva řetězové dopravníky s vysokou trhací silou a jednu mohutnou centrální převodovku. Zadní rozmetací ústrojí je osvědčená klasika - dva horizontální frézovací válce a dva kotouče o velkém průměru se šesti lopatkami. Nové je jištění rozmetacích kotoučů a hřídelí, které by mělo dákle zvýšit výdrž rozmetadla.

Podvozek doznal asi největších změn. Použily se parabolicky odpružené nápravy a pevná neodpružená oj do spodního závěsu. Na vůz nelze namontovat náběžnou nápravu ani pneumatiky s větším průměrem než 22,5 palce (což ostatně nešlo ani u modelu 16.04). V základu je vůz vybaven ALB regulací a rychlostním provedením 25 km/h.

Samozřejmostí rozmetadel Annaburger je možnost přestavby na senážní vůz, kdy se základní objem rozmetadla 14 m3 zvyšuje až na 27,5 m3. Rozmetadlo 18.04 tak přestavuje velmi univerzální stroj pro menší farmáře a soukromé zemědělce, kteří však požadují nejvyšší možnou kvalitu rozmetání. Pro zákazníky tento stroj představuje mít objem rozmetadla 20.04 za cenu blížící se 16.04.

Je otázkou, jestli české farmáře osloví tento model, nebo spíše starší 16.04, která má možnost lepší výbavy, případně výrazně delší 20.04. Nicméně pro trhy, jako je Maďarsko nebo Ukrajina je to velice zajímavý stroj, což dokumentuje první prodaný kus právě na Ukrajinu. V loňském roce putovalo na Ukrajinu 6 Annaburgerů, z nichž bylo 5 jednoúčelových rozmetadel.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás