Nákupní košík je prázdný

Novinky od firmy Krampe - sklápěcí návěs za nákladní auto

Pondělí 12.01.2015

Firma Krampe produkuje návěsy za nákladní automobily již nějaký ten rok. Několik jich jezdí i v České republice. Všechny ale byly dosud v provedení Bandit, tedy s gumovým pásem v podlaze, který se převíjel mezi navijáky vpředu a vzadu vozu. V prosinci byl ale představen sedlový návěs pro nákladní auta s klasickou sklopnou korbou Big Body.

Tato varianta by mohla být zajímavá z více důvodů. Doprava nákladními auty je v zemědělství zpět na výsluní zájmu. Není vhodná do všech podmínek, ale pokud se správně navrhne a jsou reálná očekávání, pak přináší velmi zajímavé výsledky. Problémem dosavadních vozů Bandit byla jejich značná cena. Zde firma Krampe přichází s jednoduchým řešením v podobě klasické korby o délce 9 metrů, kterou známe z návěsů Krampe Big Body 900. Jistě si řeknete, že takových návěsů je na trhu celá řada od renomovaných výrobců techniky pro nákladní auta. Ale téměř žádný z těchto výrobců nenabízí korbu přímo určenou pro zemědělský provoz, a snad nikdo ji nenabízí v dvoustranném provedení!

Nový návěs má označení KS 900 GS a má celkovou hmotnost 34 tun, přičemž významná část se přenáší na tahač. Zmíněná korba má délku 9 metrů a objem až 43 kubíků se silážními nástavky a lze ji dodat v dvoustranném provedení. Návěs má vzduchem odpruženou tandemovou nápravu, na kterou lze obout jak silniční, tak i flotační pneumatiky o rozměru až 650/50 R22,5. Za příplatek lze dodat natáčecí nápravy TRIDEC. Návěs lze spojit jak s nákladním automobilem, tak i skrze Krampe Dolly i s traktorem.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás