Nákupní košík je prázdný

Novinka v našem programu - vybírač obilí z vaku a plnící lis Budissa Bag

Neděle 05.02.2012

Nízké náklady na skladování obilovin .....

Rusko, Ukrajina a Kazachstán jsou tři země, kde se velice rozšířilo v Evropě skladování obilí ve vaku Budissa Bag. Na pravidelném školení pro prodejce a zástupce z řady zemí jsme se dozvěděli poznatky od kolegy z Ruska.

Celá věc je tak jednoduchá. Zatímco stavební náklady, které zatěžují skladování 1 t obilovin v Německu, jsou 150 Euro, tak technologie skladování obilí ve vaku výjde na 4-5 Euro.  Tato technologie je v těchto zemích velice populární. Vaky jsou uloženy na poli, o ochranu se stará ochranná služba, která k vakům nikoho nemustí.

Na presentaci nových strojů byl ukázán stroj firmy AKRON v zelené barvě Budissa Bag. Tyto stroje v Evropě prodává náš partner ,firma Budissa Bag z Kleinbautzenu. Bez potřeby nakladače se stroj napojí na vak a pohonem traktoru se obilí přeprázdní do vedle stojícího kamionu. Výkon vybíracího stroje je 250 t/hodinu.

Právě díky nízkým nákladům na skladování a rychlé reakci na stoupající nebo klesající ceny obilí jsou producenti v těchto zemích schopni konkurovat na světových trzích. Podobným způsobem se skladije obilí také v Austrálii a na Novém Zélandu.

Zájemcům o tento stroj a celou technologii rádi vysvětlíme ekonomiku a nabídneme řešení.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás