Nákupní košík je prázdný

Novinka od firmy Krampe - výměnný systém cisterna a korba

Pondělí 21.11.2016

Firma Krampe patří k předním výrobcům dopravní techniky pro zemědělství v Evropě. Její jednoúčelové návěsy Big Body se staly legendami po celé Evropě, stavební návěsy HalfPipe si zas vydobyly renomé nejlepších stavebních návěsů na trhu. A komu by to bylo málo, tak hákové nosiče Krampe patří ke špičce ve svém oboru a k nejoblíbenějším nosičům v komunální sféře v Německu. Avšak ani firma s tak kvalitním programem neusíná na vavřínech a stále se přizpůsobuje požadavkům zákazníků.

Novinkou, kterou firma představila minulý týden na výstavě EuroTier v Německu, je výměnný systém. Samozřejmě nepředpokládáme, že firma Krampe se začne naplno zabývat stavbou výměnných systémů, které jsou v České republice velmi populární. Jedná se totiž o logický krok firmy, která naslouchá svým zákazníkům. Když firma Krampe představila návěsy DA34 RoadRunner (tedy de facto přívěs s dotížením závěsu traktoru 4 tuny), předpokádala, že o návěs bude velký zájem ze strany zákazníků, kteří v německu stále používají soupravu dvou vleků. A firma Krampe měla pravdu, návěsy RoadRunner se setkaly s poměrně velkým úspěchem.

Problém pro některé zákazníky představoval fakt, že velkou část roku návěs stál nevyužit. Proto přišel krok firmy Krampe, a k návěsu DA 34 RoadRunner nabídla možnost sundat korbu a vyměnit jí za cisternu firmy Brunns o objemu 26 m3. Zároveň na šasí podvozku lze přidělat i čerpadlo, takže se jedná o plně vybavenou přívoznou cisternu. Výměna nástaveb probíhá díky vzduchovému odpružení podvozku a lze ji stihnout do dvou hodin.

Taková varianta výměnného systému bude vyhovovat právě službařům, kteří chtějí více využít svůj návěs DA 34 RoadRunner. Nepředpokládáme, že by někdo postupoval opačně a k přívozné cisterně si dokoupil korbu. Z domácího trhu víme, že přívozné cisterny mají práci skoro po celý rok.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás