Nákupní košík je prázdný

Nové rozmetadlo Teleliner ve společnosti POLABÍ Vysoká

Pondělí 20.03.2017

Koncept Teleliner od firmy Annaburger patří k unikátním technickým řešením na trhu s dopravní technikou. Jedná se o uživatelsky velmi přívětivou kombinaci rozmetadla hnoje a velkoobjemového vozu na odvoz senáže a siláže. Taková kombinace je u Annaburgu známá řadu let, ale Teleliner celou přestavbu posunul na jinou úroveň a na trhu není tak snadno přestavitelné rozmetadlo hnoje, jako právě Teleliner.

Základním poznávacím znamením Telelineru jsou hydraulicky výsuvné postranice. Není tedy potřeba žádná složitá montáž postranic a vysunutí je pak otázkou vteřin. I výměna rozmetacího ústrojí za hydraulická vrata doznala vylepšení a není nutné cokoliv šroubovat. Pouze se ústrojí podepře ještěrkou a vyhákne se z držáků. Celá přestavba z rozmetadla na velkoobjemový vůz (bez mytí) je tak otázkou desítek minut.

Obecně rozmetadla Annaburger patří k naprosté špičce v oboru a Teleliner by se dal považovat za vlakovou loď celého programu rozmetadel. V základu má rozmetací ústrojí s třemi frézovacími válci, které si poradí i s vysokou vrstvou hnoje. Samozřejmostí jsou dva rozmetací kotouče s šesti lopatkami, které aplikují hnůj na šíři až 24 metrů. O posuv materiálu k ústrojí se starají tři řetězové dopravníky. Samozřejmostí je pohon řetězů přes elektrohydrauliku a tedy přesné nastavení dávky dle rozmetací tabulky.

Teleliner byl do POLABÍ Vysoká dodán v loňském roce. Jelikož součástí dodávky jsou i hydraulická vrata, byl Teleliner nasazen do odvozu silážních kukuřic a pak do podzimního rozmetání hnoje. Stroj je vybaven kloubovou natáčecí nápravou, hydraulicky odpruženou ojí a pneumatikami Michelin 600/55 R26,5. Stroj do Vysoké dodala společnost Klas Nekoř.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás