Nákupní košík je prázdný

Nové rozmetadlo Güstrower GDK 8.000 pracuje v Ovčárech

Pátek 27.09.2013

Rozmetadla Güstrower nabízí svým majitelům mnoho technických vymožeností. Především jako jediná na trhu používají řetězový dopravník, který narozdíl od gumového pásu nemůže proklouznout a dávkování je tedy velmi přesné. Navíc řetězový dopravník lépe narušuje materiály, které mají tendenci vytvářet klenbu. Rozmetadlo má i vlastní hydraulický okruh na pohon rozmetacích kotoučů, čímž je zajištěna nezávislost na výkonu traktoru. Při jízdě do kopce, kdy traktor jede pomaleji se kotouče otáčejí stále stejně a nemění se tak přesnost aplikace. To umožňuje nasazení rozmetadla s menšími traktory, což je výhodné hlavně z hlediska spotřeby paliva, ale také průchodnosti terénem.

Dalším znakem rozmetadel Güstrower je velká univerzalita. Rozmetadlem se dají aplikovat všechny druhy granulovaných hnojiv, ale také prášková hnojiva, masokostní moučky, vápenec nebo vápno v mokrém i suchém stavu. Rozmetadlo se totiž dá vybavit aplikačními šneky o záběru 9 či 12 metrů. Díky tomu lze rozmetadlo velmi dobře využít i v poměrně malém podniku. V neposlední řadě je rozmetadlo připraveno pro variabilní hnojení podle GPS či výnosových map a pro práci s N - senzorem.

Dodané rozmetadlo do ZOD Zálabí Ovčáry je vybaveno pneumatikami Alliance A380 s rozměrem 650/65 R30,5, náprava je parabolicky odpružená, nástavky 450 mm zvyšují objem až na 12,5 m3, ložný prostor zakrývá rolovací plachta, o rozmetání se stará speciální H rozmetací ústrojí, které dokáže kvalitní močovinu rozmést až na 36 metrů a především rozmetadlo je vybaveno vážícím systémem a tenzometrickými váhami. Navíc rozmetadlo je spojeno se satelitní navigací traktoru John Deere a zaznamenává tak, která část pozemku již byla pohnojena. Není problém pak pracovat podle aplikačních map a na výstavě Agritechnica v Hannoveru bude představen systém, který umožní vypínat část záběru rozmetadla při hnojení v klínech.

Rozmetadlo Güstrower dodala do Ovčár firma STROM PRAHA a.s., středisko Habry. Za poskytnuté fotografie děkujeme Bc. Ivě Havlové ze stejné společnosti  a přejeme uživatelům rozmetadla mnoho spokojenosti s Güstrowerem.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás