Nákupní košík je prázdný

Nová třínápravová cisterna Annaburger pracuje v Bohdalově

Středa 16.05.2018

Agras Bohdalov, a.s. hospodaří na 1350 hektarech půdy u Žďáru nad Sázavou a specializuje se na chov dojnic a s tím spojenou výrobu mléka. V Bohdalově je umístěno 800 kusů dojnic. S technikou Annaburger mají zkušenosti od roku 2012, kdy zakoupili dvounápravovou cisternu Annaburger HTS 22.27 o objemu 18 m3. Na konci roku 2017 se rozhodlo o posílení linky na aplikaci kejdy. V Bohdalově se opět obrátili na značku Annaburger, tentokráte však na třínápravový model HTS 29.27 o objemu 21 kubíků.

Nově dodaná cisterna Annaburger je ve velice pěkné výbavě. Pneumatiky Michelin mají rozměr sice jen 600/55 R26,5, avšak celková šířka 2,55 m je velice výhodná na úzkých komunikacích nižších tříd, navíc stejné pneumatiky má již původní cisterna Annaburger. Vše ostatní z podvozkové části je téměř v plné palbě. Hydraulicky odpružené nápravy BPW, první náprava zvedatelná a hydraulické nucené řízení náprav zajišťují maximální jízdní komfort. Samozřejmostí je vývěva Jurop o výkonu 14 200 l/min. Cisterna je vybavena pro případný dovoz kejdy k samochodnému aplikátoru, má tedy vrchní andock NW 200 a hydraulicky zajistitelný vrchní otvor do cisterny.

Jako aplikační zařízení byl zvolen devítimetrový hadicový aplikátor Vogelsang, který je k cisterně připevněn přes čtyřbodový závěs. To umožňuje kdykoliv v budoucnu na cisternu připevnit diskový injektor nebo talířový či radličkový aplikátor. Cisternu jsme zachytili v den jejího prvního nasazení, agregována byla s traktorem John Deere 8220. Cisternu jsme do Bohdalova dodali ve spolupráci s firmou Agrocentrum ZS ze Stránecké Zhoře. Přejeme mnoho spokojenosti s novou cisternu Annaburger!
 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás