Nákupní košík je prázdný

Nová revoluční silážní folie firmy RKW se již prodává v ČR

Neděle 22.07.2012

Světová novinka pro ulehčení práce a úsporu času při zakrývání silážních žlabů

 

Chovatelé skotu a provozovatele bioplynových stanic se snaží neustále snižovat své náklady na výrobu substrátu nebo krmiva a zvýšit energetickou hodnotu svých krmiv. Jednou z možností úspor se jeví revoluční novinka německé firmy RKW SE z Michelstadtu, která přichází s kombinací spodní slabé fólie a krycí fólie na jedné roli s excelentními parametry.

 

Tajemství nové revoluční silážní folie odhaleno

Polydress O2 Barriere 2 v 1 je první kombinace silážní folie s podkladovou slabou folií, která má 6 až 10 x vylepšenou ochranu před kyslíkem. Hlavní výhoda nového systému je to, že se obě dvě fólie uloží na žlab v jedné pracovní operaci. Po určité krátké době se obě dvě fólie od sebe oddělí , slabá podkladová folie kopíruje povrch krmiva na žlabu a zamezuje vydýchávání krmiva a tím i ztrátám energie. Špičková kvalita siláží Optimální výsledky v chovu skotu a dojnic vyžadují především objemná krmiva ve špičkové kvalitě. To také znamená , že čím kvalitnější siláž farmář vyrobí, tím vyšší dojivosti dosahuje.

Nový systém Polydress O2 Barriere 2 v 1 nabízí vše co profesionálové při uskladnění objemných krmiv potřebují:

● 6-10 x vyšší ochranu před kyslíkem (ve srovnání s běžnými silážními plachtami na trhu) pro vylepšení kvality siláží

● výrazné snížení a omezení ztrát živin a energie na stranách a v horní části žlabu

● výraznou úsporu času při zakrývání krmiva

● výrazné ulehčení práce při zakrývání žlabu díky redukci hmotnosti folie

● méně folie určené na recyklaci Celkově znamená nový systém Polydress O2 Barriere 2 v 1 výrazné snížení potřeby pro dopravu, logistiku, skladování a práci.

Méně je mnohdy více!

Nová revoluční silážní folie Polydress O2 Barriere 2 v 1 je třídou sama pro sebe, protože k její výrobě byla použita nová moderní kombinace receptury z polyetylenu (PE) – silážní folie a z Polyamidu (PA) –podkladová folie.

Opticky se nová folie na první pohled neliší od běžné silážní folie. Tlouštka silážní folie je 80 mikronů, tlouštka podkladové folie je jen 20 mikronů. To má vliv na hmotnost folie a lepší zacházení na žlabu a také na následnou recyklaci folie, které je méně než u běžných folií.

Jak funguje oddělení obou dvou vrstev folie na žlabu?

Zacházení s novou silážní folií Polydress O2 Barriere 2 v 1 je stejné jako u běžných folií. Folie se na roli odvine na žlabu a roztáhne se. Po zatížení folie a po začátku kvasného procesu si podkladová folie vezme vlhkost ze silážní hmoty (viz obrázek) a oddělí se od silážní folie.

Přitom se výrazně zvýší její pevnost a nepropustnost. Firma RKW doporučuje i u tohoto nového systému zakrytí folie ještě krycí ochrannou sítí a pytli se štěrkem. Novinka pro náročné zákazníky

Nový typ silážní folie Polydress O2 Barriere 2 v 1 je v letošním roce k dispozici u firmy CRS-Marketing s.r.o Čížkovice zatím jen v omezených rozměrech a množství pro omezené množství zákazníků. O tuto novou folii je totiž v Evropě velký zájem a firma nestačí vykrývat požadavky zákazníků. Přesto již přední mléčné farmy na zkoušku objednávají první folie této novinky.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás