Nákupní košík je prázdný

Nová korba od Annaburgeru jezdí v Blažovicích

Středa 04.06.2014

Koncept nové korby byl vyvíjen firmou Annaburger již několik let, ale teprve letos byl oficiálně představen. Nová korba je sestavena pouze ze tří kusů plechu, takže je mnohem méně náročnější na výrobu. To se odráží v zajímavé pořizovací ceně oproti předchozím verzím návěsů Annaburger. Další změnou je jiná konstrukce zadních vrat, jiný je způsob zajištění zadního čela i uchycení ramen. Boční nástavky se u této verze sklápí ven a v pracovní poloze jsou položeny na hraně návěsu, čímž vzniká méně prostoru pro usazování senáže či siláže, která pak odpadává po silnici. Změn doznal i čelní můstek, který je nově šroubovatelný a traktoristé jistě uvítají velké čelní okno, kterým je perfektně vidět do vozu.

Podvozek návěsu zůstal nezměněn. Návěs v Blažovicích je odpružen na parabolických pružinách, zadní náprava je jako u všech 22tunových Annaburgerů náběžná, oj je hydraulicky odpružená, spojení s traktorem je přes pánev a kouli K80. Návěs je vybaven krom nástavků i rolovací plachtou a pneumatikami Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5. Zajímavou vychytávkou je hydraulické podepření zadní nápravy při sklápění vozu. 

V době naší návštěvy byl návěs agregován s traktorem New Holland T7.200 a odvážel vojtěšku od řezačky Claas Jaguar 870. Prvně odvážel materiál na jámu, pak plnil vakovač AG BAG. Nový tvar korby zaujal mnoho zákazníků a uživatelů Annaburgerů a v tuto dobu je další návěs s novou korbou předán na jižní Moravě a další dva kusy budou dodány do žní v oblasti Benešovska. Pátý vůz bude sloužit jako předváděcí. Je velmi pravděpodobné, že se v ČR ukáže i verze s dvoustranným sklápěním a velmi brzy bude představen i tridem.

Z nasazení v Blažovicích jsme připravili i video.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás