Nákupní košík je prázdný

Největší Schubmax Plus uveden do provozu na Moravě

Úterý 28.07.2015

Když firma Annaburger přišla s konceptem Schubmax, cílila na službaře a provozovatele bioplynových stanic, kteří požadovali vůz, který odveze co nejvíce objemného materiálu. Pokud se náhodou vůz setkal s nákladem obilí, byl značně přetížen, pokud se plnil celý. To samozřejmě nedělalo dobře pneumatikám ani nápravám, proto se Annaburger rozhodl postavit model Schubmax Plus, který bude lépe vyhovovat univerzálnímu nasazení.

Oproti klasickému Schubmaxu se "plusko" liší především v rozměrech. Místo klasické bočnice 2,2 m vysoké je vysoká pouze 1,8 m s tím, že zbylých 40 cm je možno dohnat hliníkovými nástavky. Tímto se objem vozu dostal do relativně normální roviny, i když je stále potřeba být rozumný při nakládce obilí. Korba dlouhá 9,1 m pojme bez větší námahy i 30 tun obilí, pokud se dá čepice. Základní objem tedy je 37 m3, s nástavky až 45 m3. Změn dostálo i výtlačné čelo, které má jinak umístěné opěrné rolny, které zabraňují nadzvednutí čela při vytlačování.

Podvozek je stará ohraná písnička. Hydropneumatické odpružení oje a náprav, hydraulické nucené řízení a přední zvedatelná náprava. To vše je spolu s koulí K 80 v základní ceně vozu. Pneumatiky zákazník zvolil od Micehlinu, standardní rozměr 600/55 R26,5. Vůz má i elektrohydraulické ovládání a rolovací plachtu.

Majitelem nového Schubmaxu je společnost ZEMO spol. s r.o., sídlící v Bohatých Málkovicích u Vyškova. Vůz jsme zachytili při odvozu pšenice od kombajnů, agregován byl s traktorem John Deere 8530, což byla v daných podmínkách ideální souprava. Vůz dodala firma HM Hodonín.

Přejeme majiteli mnoho spokojenosti s novým vozem.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás