Nákupní košík je prázdný

Největší rozmetadlo Güstrower bylo uvedeno do provozu

Středa 08.03.2017

Firma Güstrower patří k renomovaným firmám v oblasti výroby minerálních hnojiv. Především v segmentu tažených rozmetadel, kde trh není tak rozsáhlý. Güstrowery vešly do povědomí svou vysokou universalitou, která se opírá o řetězový dopravník v zásobníku, což řadí Güstrower mezi jednu z mála firem na trhu, která takové technické řešení nabízí. Řetězový dopravník má výhodu ve stálé dodávce přesného množství hnojiva bez ohledu na svažitost terénu, jízdu z kopce či do kopce nebo na stav materiálu.

Rozmetadlo GDK 10.000 je největší model, který Güstrower vyrábí. Zásobník má v základu úctyhodný objem 10 m3, který se nástavky dá zvýšit až na 16 m3. Stroj je vybaven kloubovou nápravou a pneumatikami Alliance 18.4 - 38 o šířce 467 mm. Tyto penumatiky jsou spíš vhodné do porostu. Pokud by rozmetadlo především aplikovalo vápence na strništi nebo nezasetém pozemku, lze s úspěchem použít pneumatiky o rozměru 650/65 R30,5.

Další prvky výbavy jsou víceméně standardní záležitosti. Rolovací plachta ovládaná ze země, hydraulické hraniční hnojení ovládané z kabiny, H - rozmetací ústrojí atd. K základní výbavě stroje patří i vlastní hydraulický okruh, který zajišťuje pohon rozmetacích kotoučů, které jsou tak nezávislé od otáček vývodové hřídele traktoru.

Stroj jsme zachytili při přihnojení řepky nedaleko od Loun. Rozmetadlo bylo agregováno s traktorem John Deere 8370R. Při vzdálenosti cca 20 km od farmy se využil potenciál velkého zásobníku rozmetadla, kdy souprava mohla pracovat dlouhou dobu bez nutnosti plnit. Stroj dodala firma Strom Sever - středisko Louny. Přejeme majiteli mnoho spokojenosti s novým rozmetadlem Güstrower.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás