Nákupní košík je prázdný

Největší čerpadlová cisterna Annaburger v ČR začala svou třetí sezonu

Úterý 04.04.2017

Při řešení jednotlivých obchodních případů se snažíme vždy zjistit přesné požadavky zákazníka a jeho podmínky, abychom dokázali nabídnout ten pravý stroj, který bude fungovat dle jeho představ. V oblasti cisteren má navíc firma Annaburger jeden z nejširších programů na trhu a je tedy z čeho vybírat. Základní objemy aplikačních cisteren se pohybují v rozmezí 10 až 27 kubíků, ve většině rozsahů se nabízí cisterny jak s vývěvou Jurop, tak s čerpadlem Vogelsang. K dispozici jsou cisterny na kloubové nápravě, na listových perech nebo na hydropneumatickém odpružení. Zkrátka každý si vybere.

Když jsme začali řešit případ společnosti ZD Velká Chýška, která hospodaří v oblasti Pacova mezi Táborem a Pelhřimovem, hned nás zaujal atypický požadavek. Podnik má poměrně velké jímky na kejdu zapuštěné do země a nová cisterna musela kejdu sama čerpat z hloubky až 6 m. Bylo jasné, že to vývěva není schopna zvládnout. Po úspěšném předvedení čerpadla Vogelsang a nasátí z jímky bylo jasné, že to je ta správná cesta. Pro Annaburger rozhodl i fakt, že jako téměř jediná cisterna na trhu dokázala nabídnout hydropneumatické odpružení náprav, které se na svahu chová lépe než vzduchové odpružení.

Cisterna HTS 33.28 dorazila v prosinci 2014 v rekordně krátkém čase, cca 2 měsíce od objednání. Jedná se o největší čerpadlovou cisternu Annaburger v ČR. Cisterna je v základu vybavena hydropneumatickým odpružením náprav a oje, hydraulickým nuceným řízením, pánví K80 a komfortním ovládáním všech funkcí stroje z terminálu. Na cisternu byly zvoleny pneumatiky Michelin 650/65 R30,5. Cisterna je vybavena čerpadlem Vogelsang o výkonu 5 430 l/min, tříbodovým závěsem a hadicovým aplikátorem o záběru 12 metrů. 

Cisternu jsme zachytili v minulém týdnu při aplikaci kejdy do porostu řepky. Díky velkým pneumatikám a dobrému stavu půdy ani takový kolos nenapáchal v poli výrazné škody a  došlo tak k velmi efektivnímu využití cenné kejdy. Cisterna je agregována s traktorem Fendt 933 Vario, což je v poměrně kopcovitém terénu ideální tažný prostředek. Přejeme ZD Velká Chýška mnoho spokojenosti s cisternou Annaburger!


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás