Nákupní košík je prázdný

Nejmodernější senážní lis firmy Budissa Bag se zábranou a kotovu byl uveden do provozu na Moravě

Sobota 01.09.2012

Více flexibility a universality pro podniky služeb

V naší nabídce je celá řada senážních lisů firmy Budissa Bag. Naše technologie je na trhu v ČR velice oblíbená a značka Budissa Bag (dříve AG-Bag) je dominantní značkou na trhu u nás i v Evropě.   Z hlediska oblíbenosti lisů u našich zákazníků převládá model RT - 8000 (dříve označovaný jako G - 7000). Nyní je tento lis nabízen v zákaladní verzi s rychlostí 25 km/h, jako tzv. Profi verze s nápravou 40 km/h a rychlejším přestavení do pracovní polohy. Vedle toho vznikla v loňském roce další verze  modelu RT -8000 s kombinovaným systémem lisování , 40 km/h rychlostí a možností výměnného tunelu 2,4 m nebo 2,7 m , případně 2,7 m a 3 m.  Tento lis má robustnější konstrukci a více se blížící lisům třídy profi.

Dva systémy brzdění na jednom stroji

Základní verze senážních lisů Budissa Bag jsou vybaveny tzv. lanovým systémem brždění, který se osvědčil na našich lisech v průběhu posledních 30-ti let. Tento systém využívá zábrany, která je spojena s dvěma lany. Při plnění vaku lisem se lana postupně odbržďují . Před časem byl v USA u firmy AG-Bag vyvinut systém brždění lisu pomocí kol a kotvy, tzv. kotvový systém. V suchých oblastech USA jako je Kalifornie,Nové Mexiko, Arizona se používá mnoho lisů s komorou 3,3 m a 3,6 m, kde zábrana je velice těžká, navíc řada zákazníků vyžaduje dlouhé vaky o délce 150 m. Zde je lis s lany omezen standardní délkou lan 70 m.

V Evropě byl systém kotvy uveden firmou Budissa Bag před více jak 6 -ti lety. Nyní se používá jak v kombinováné verzi lisů, tak i ve verzi jen s kotvou. Výhodou tohoto systému je vysoká flexibilita pro podniky služeb a zkrácení času na přemístění se na nové místo při ukončení vaku. Kotvový systém se používá na silážní kukuřici, vlhké zrno, mláto a cuikrovarnické řízky. Jen u naší firmy probíhá brždění v kolech a pomocí kotvy, která se vysouvá do vaku na vzdálenost 5-6 m a poté se opět zatáhne ke stroji. Další výhodou nového konceptu je možnost použití delších vaků jako je 70 m ,například 90 m.

První lis u podniku služeb

V ČR pracuje několik těchto strojů, převážně v zemědělských podnicích. Kombinovaný model RT - 8000 u podniku služeb je první v ČR. Stroj nyní pracuje u našeho velice dobrého zákazníka, profesionálního podniku služeb. V pátek byl nový lis uveden do provozu. Přejeme našemu zákazníkovi všechno nejlepší a hodně spokojenosti s novým lisem Budissa Bag.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás