Nákupní košík je prázdný

Nejlépe vybavené rozmetadlo Annaburger jezdí v Doksanech

Pondělí 07.11.2016

Při prodeji jednoúčelových dvounápravových rozmetadel se většinou držíme osvědčené výbavy - kloubová náprava natáčecí, hydraulicky odpružená oj, K80 a pneumatiky Michelin 600/55 R26,5 u 22t modelů a 560/60 R22,5 u 20t modelů. Samozřejmě hydraulická mezistěna a často výměnné nože frézovacích válců. Další důležitá výbava, jako je hydraulicky zvedatelná náprava, nebo elektrohydraulické ovládání, je u větších rozmetadel ve standardu.

To, co ale jezdí od léta v Doksanech nemá v ČR obdoby. Nejprve ale něco o původu stroje. Rozmetadlo HTS 22.04 bylo vyrobeno v roce 2011 a bylo dodáno do Švýcarska. Na začátku roku bylo nabízeno na internetu na prodej za velmi zajímavou cenu, spolu s identickým dvojčetem. Cena a neskutečná výbava nás na první pohled zaujaly. Dřív, než jsme mohli s rozmetadlem něco vymyslet přišla poptávka od Ing. Krále z Doksan na rozmetadlo hnoje. Jelikož primární účel byl rozmetat drůbeží trus, který byl získáván od jiného subjektu, nebylo žádoucí kupovat nové rozmetadlo, když přísun trusu může v budoucnu skončit. Naše předváděcí stroje byly prodané, vzpomněli jsme si tak na rozmetadlo ve Švýcarsku.

I když se na tuto oblast nespecializujeme, občas použitý stroj dovezeme. Problém je vždy se zárukou. Bez obav nabízíme použité stroje, které nabízí přímo firma Annaburger, víme totiž, že se máme na koho obrátit v případě problémů a že stroje jsou v pořádku. U cizích subjektů je riziko vyšší, ale zde pomohl fakt, že rozmetadlo nabízel švýcarský zástupce firmy Annaburger, nikoliv zákazník. Rozmetadlo jsme přivezli (jelikož Švýcarsko není v EU, nebylo to jednoduché) a na centrále v Čížkovicích jsme rozmetadlo zkontrolovali a vyměnili nejrizikovější části stroje. Pak rozmetadlo směřovalo k zákazníkovi.

A ve finále k té výjimečné výbavě... Rozmetadlo HTS 22.04 je na hydraulickém podvozku a na pneumatikách Michelin 710/50 R26,5. Bočnice je z jednoho kusu a vysoká 1,6 m a chráněná dřevem, rozmetací ústrojí má tři frézovací válce s výměnnými noži, hydraulickou mezistěnu a hydraulické hraniční hnojení. Samotný podvozek byl vybaven Load Sensingem a automatickým mazáním. Cena takového nového rozmetadla je přes 85 000 Euro, toto stálo méně než polovinu.

Pokud hledáte použité stroje Annaburger, neváhejte nás kontaktovat, naše firma disponuje momentálně 16 předváděcími stroji, dalších 20 nabízí Annaburger a některé prodávají naši zákazníci a vyměňují za nové.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás