Nákupní košík je prázdný

Návštěva výrobního závodu firmy Güstrower

Středa 21.01.2015

Firma Güstrower sídlí ve městě Güstrow severně od Berlína zabývá se především výrobou rozmetadel minerálních hnojiv, ale do jejího portfolia patří také překládací vozy od jednonápravových až po třínápravové stroje, a také velice zajímavé stroje na injektáž kapalných hnojiv do půdy.

V České republice dominují rozmetadla minerálních hnojiv, která jsou legendární pro svůj řetězový dopravník, který dokáže rovnoměrně aplikovat téměř jakýkoliv materiál bez ohledu na jeho vlhkost či na svažitost pozemku, kde se právě aplikuje, což jej odlišuje od konkurenčních strojů. Dodávají se nejčastěji jednonápravová rozmetadla, ale nemalý počet činí i rozmetací nástavby na samochodné stroje a loňský rok jsme uvedly do provozu také první dvounápravový stroj.

Překládací vozy Güstrower se pomalu v České republice rozmáhají. Jejich předností je skvělý způsob čištění zásobníku, kdy se odklopí klapka vedoucí celým dnem, a také velké pneumatiky o průměru 30,5 palce, které jsou standardní výbavou.

Ve výrobním závodu bylo rozpracováno několik rozmetadel, jmenovitě GDK 6.000 a 8.000 v konečné fázi montáže. Výjimečně byl mezi nimi i překládací vůz GTU 25 pro Bulharsko, což je atypické v tuto roční dobu. V továrně se nacházelo i několik strojů, které přijely na technické úpravy či servisní prohlídku. Těmto strojům dominoval injektor GFI 15-3 s nádrží o objemu 8 m3 a injektorem o záběru 15 m. Na něm nám byl demonstrován funkční princip a smysl tohoto stroje, o čemž Vás budeme informovat v některém z dalších příspěvků. Naše pozornost se soustředila také na rozmetadlo GDK 5.000, které bylo v závodu na domontování klínového hnojení. O tomto zajímavém technickém prvku se také zmíníme v samostatném příspěvku.

Na venkovním prostranství nás zaujal například největší překládací vůz GTU 36, tříkolka Terra Gator, připravená na montáž rozmetadla a další zajímavé stroje.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás