Nákupní košík je prázdný

Naši partneři vystavovali na výstavě Agra v Lipsku

Čtvrtek 07.05.2015

Výstava v Lipsku se konala od 23.  do 26. dubna, a nechyběli na ní téměř všichni dodavatelé zemědělské techniky. Tradičně nemohl chybět především Annaburger, jehož výrobní závod se nachází nedaleko Lipska. Na výstavě představil nový vůz na převoz balíků. Ten je vybaven mechanickou zábranou, kterou lze pro nakládku sklopit. Označení má HT 24.05. Vůz přilákal mnoho pozornosti na výstavě. Dalším vystaveným strojem byla přívozná cisterna o objemu 24 kubíků, v tomto případě to byla verze rozpojovací, tedy s Dolly. Zajímavostí byla nasávací ruka NW 200. Tyto přívozné cisterny o velkém objemu se setkávají v Německu s velkým ohlasem.

Na výstavě se prezentovala i firma Krampe. Ta vystavila dokonce tři vozy. U společnosti BayWa měla vystaven vůz DA 34 RoadRunner s devítimetrovou korbou a bočním sklápěním. O této novince jsme Vás loni informovali. Na klasickém stánku firma vystavovala dva vozy, a to Big Body 750S v dvoustranném provedení a na vzduchově odpruženém podvozku, a pak v Německu velice populární stavební návěsy HP 20 Halfpipe. Tyto návěsy patří ke špičce již řadu let a poptávka vysoce překonává možnosti výroby.

Na společném stánku se prezentovaly firmy Güstrower a Budissa Bag. Kolegové z Budissy vystavovali dva senážní lisy, malý RT 7000 Farm, a pak větší a v České republice velmi populární RT 8000 Plus. Naše firma dodala velké množství těchto lisů, které pracují na soukromých farmách i u velkých službařů.

Güstrower vystavoval dva nejdůležitější prvky ze svého sortimentu. Překládací vůz GTU 25 o objemu 25 kubíků. Objem lze navýšit až na 28 kubíků. Vůz byl vybaven flotačními pneumatikami o šířce 750 mm. Průměr ráfku 30,5 palce byl samozřejmostí. Dále bylo vystaveno rozmetadlo Güstrower GDK 6.000. To patří spíše k menším rozmetadlům, u nás jsou populárnější dva větší modely, které jsou krom velikosti identické. Všechny modely mají slavný řetězový dopravník, který je tak ceněn uživateli po celé Evropě.

Výstava nebyla pouze o prohlížení strojů. Využili jsme ji i k diskuzi s různými odborníky. Zástupci holandské firmy Vredo nám přiblížili situaci ohledně aplikace kejdy v Holandsku, s kolegy z BPW jsme si vyměňovali zkušenosti a shodli se na faktu, že není náprava jako náprava, i když obě na sobě mají stejná písmenka.

K nejzajímavějšímu stroji - vozu na balíky Annaburger HT 24.05 - se brzy vrátíme v samostatném příspěvku.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás