Nákupní košík je prázdný

Na severu Čech pracuje již sedm let stavební návěs Krampe

Středa 27.04.2016

Firma Krampe vyrábí své profesionální stavební návěsy ve dvou provedeních. Dvounápravový model má označení HP 20, třínápravový pak HP 30. Oba modely mají klasickou půlkruhovou korbu, která je nutná pro profesionální nasazení na stavbách a v lomech. Úspěch firmy Krampe s modelem HP 20 potvrzuje nejen obrovské množství vyrobených kusů za rok, ale také kopírování návěsu ostatními výrobci, kterým však logicky chybí patřičné zkušenosti.

Model HP 20 je v základu odpružen na parabolických pružinách s tradiční "Krampe" nosností 32 tun. Za příplatek lze vůz vybavit speciální asymetrickou kloubovou nápravou, která je velmi vhodná pro nasazení v těžkém terénu, kde skvěle kopíruje terén. Kloubová náprava je ve standardu dodávána s mazací lištou. Poslední variantou je nezávislé hydraulické odpružení každého kola pro skvělou stabilitu v těch nejtěžších podmínkách. Tridem HP 30 je standardně dodáván na hydraulickém odpružení, za příplatek je možno zvolit nápravy TRIDEC s velkým výkyvem a vyrovnáváním na svahu.

Korba modelu HP 20 má objem 12,5 m3 a délku 5,25 m. Korba je tedy velmi malá v zemědělském měřítku, ale ve stavebnictví je objem naprosto dostatečný a není problém naložit přes 20 tun materiálu. Tridem má korbu 7 m dlouhou s objemem 16,5 m3. Vynikajících hodnot dosahuje Krampe při sklápění, kdy u tandemu stačí 35 l oleje pro čelně uložený píst a zvedací kapacita je 25 tun. Tam se Krampe odlišuje od konkurence. Korba je vyrobena z 6 mm silného plechu a na přání ji lze vyrobit z HARDOXu.

I když se v České republice stavební návěsy Krampe netěší takové popularitě, jako v Německu a Holadnsku, tak pár kousků se u nás najde. Jeden takový jezdí již 7 let v Broumovském stavebním sdružení, které sídlí v Broumově. Návěs pracuje téměř v denním nasazení již od roku 2009. Původní pneumatiky Michelin 600/55 R26,5 byly nyní zaměněny za silniční pneumatiky. Flotační pneumatiky se spíše hodí do terénu a pokud tam návěs má vyjet, není problém je přezout. Třešničkou na dortu návěsu je automatické mazání. Návěs jsme zachytili při navážení štěrku z lomu a se 17 tunami nákladu si poradil bez problémů. Velmi hezký pohled byl na HARDOXovou korbu, která po 7 letech jevila minimální známky poškození.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás