Nákupní košík je prázdný

Na převoz tekutých hnojiv typu DAM jen laminátová cisterna ve speciální úpravě s díly z nerezu

Sobota 29.12.2012

Jen laminát na přepravu DAMU, ocelová cisterna nemá smysl...

Na různých webových stránkách různých firem čteme ,že dodávají žárově pozinkované cisterny se speciální úpravou vnitřního lakování. Tato verze v praxi nefunguje, zvláště u cisteren ,které pracují i s kejdou. Stačí kámen v nádrži a lak je poškozen. Navíc většina z nátěrů, které firmy používají jsou tak levné, že nemohou fungovat.

Laminát se prověřil v našich podmínkách již od roku 1978 u cisteren HTS 100.27. Firma Annaburger neustále pracuje na vylepšévání svých cisteren i směrem k speciálním modelům jen na vodu a DAM. Jak je vidět na obrázcích, najdete na cisternách Annaburger jen laminát nebo nerez. Vše je dotaženo tak daleko, že přetlakové ventily vývěvy jsou z nerezového materiálu. Zde nelze dělat kompromisy.

Jaká je optimální velikost cisterny na DAM.

Vzhledem k hustotě materiálu 1,3 t /m3 je třeba počítat s maximálním objemem cisterny 15 m3. Cisterna o objemu 15 m3 veze 19,5 t DAMu,což je extrém. Zde Annaburger nabízí silnější nápravy, rozchod kol 1,8 m, kola s ráfkem 26,5". Na výber jsou hydropneumaticky odpružené nápravy a oj.

V tomto kontextu je neskutečné, že jsou na trhu prodejci, kteří u cisterny o objemu 25 m3 nabízí sadu na přepravu tekutých hnojiv. Objem 25 m3 x 1,3 t/m3 = 32,5 t.  Při celkové hmotnosti třínápravové cisterny 27 t je to neskutečný extrém. Reklama vše nesnese. V praxi se toto přetížení cisterny brzy někde projeví.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás