Nákupní košík je prázdný

Na hnojení kukuřice kejdou ve vysokém porostu je nejlepší cisterna Vakutec

Neděle 13.03.2011

Vakutec - ideální cisterna pro hnojení kejdy v porostu kukuřice

Jak již bylo řečeno v úvodu, je nejlepší termín pro hnojení kukuřice v době od 7 listu, kdy kukuřice využije 85% N. V této době navíc zemědělci mají velmi málo práce a mohou se koncentrovat na tuto práci.

Né každá cisterna je ale uzpůsobena do porostu kukuřice. Firma Vakutec vyrábí aplikační cisterny šité na míru , které jsou určeny pro hnojení v porostu. Maximální objem cisterny na hnojení v porostu podle firmy Vakutec je objem 15 m3. Takováto cisterna s 12 m aplikátorem váží jen 6 t a může být nasazena s lehkým traktorem do 150 k..

Speciální "obutí pneumatikami" do kukuřice

Pokud je rozchod kukuřice v řádku 70 cm používá se náprava s rozchodem kol 2100 mm (na střed kol), v případě rozchodu 75 cm se používá rozchod kol na nápravě 2250 mm. Většina cisteren dodávaných od firmy Vakutec má již ve standardu rozchod do kukuřice. Do kukuřice jsou dobré buď pneumatiky 550 mm s ráfkem 22,5" nebo speciální kola se šíří 500 mm a ráfkem 26,5". Tato kola mají každé nosnost 5 t ,proto je limit pro tato kola u cisterny s objemem 15 m3 maximálně.

Lehké hadicové aplikátory s flexibilními hadicemi a výškovým nastavením

Prakticky jen u firmy Vakutec dnes najdete tyto tzv. flexibilní hadice, které nepoškozují porost kukuřice a navíc celý aplikátor se dá výškově nastavit tak, aby kejda padala do porostu z určité výšky.

V ČR pracuje několik desítek cisteren Vakutec (dříve Vakumat) v porostech kukuřice k plné spokojenosti majitelů.

V případě pokud vás zajímá strategie hnojení kejdou v porostech jako je kukuřice jsme vám k dispozici.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás