Nákupní košík je prázdný

Modernizace nástavby na aplikaci kejdy se podařila

Sobota 11.06.2011

"Operace Xerion"

Když jsme přijímali zakázku na modernizaci nástavby Zunhammer na nosiči Claas Xerion byla to pro nás jednak velká výzva, ale také zodpovědnost, protože zákazník potřeboval provést úpravu cisterny v relativně krátkém čase, navíc v době začínající sezony senážování ,která pro nás znamená velké servisní zatížení při zaškolování nových senážních lisů.

Nosič Claas Xerion pracoval původně na Slovensku a byl koncipován pro aplikaci tekutých hnojiv.Tomu odpovídala také výbava s menším čerpadlem, bez nasávací ruky a bez drtiče Rotocut.

Úkolem naší firmy bylo dostat starší Xerion na dnešní stav techniky pro aplikaci kejdy. Modernizace spočívala v montáži lapače kamenů a drtiče Vogelsang Roto-cut M 10 000, v instalaci většího čerpadla Vogelsang VX 186 - 260, v montáži nasávací ruky, změně armatur na stroji a v montáži nového aplikátoru Vogelsang Swing Max 12 m, který je první svého druhu v ČR.

Díky aktivitě našeho týmu v čele s šéftechnikem Zdeňkem Obleserem se nám nakonec podařilo zprovovoznit celý stroj včetně elektroniky a ovládání celého stroje pomocí ISO-BUS terminálu.  V současnosti můžeme konstatovat, že jsme se stali skutečnými specialisty na servis aplikátorů Zunhammer a Vakutec na podvozcích Claas Xerion.

Nyní by již Xerion měl absolvovat první hektary při hnojení kukuřice.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás