Nákupní košík je prázdný

Mnoho strojů z našeho sortimentu bylo k vidění v Lipsku

Pondělí 15.05.2017

Jelikož se výstava koná v Lipsku, bylo jasné, že nebude chybět firma Annaburger, jejíž výrobní závod se nachází pár desítek kilometrů od Lipska. Nechyběla. A představila se v poměrně rozsáhlé venkovní expozici, kde předvedla průřez svým sortimentem. První vystaveným strojem bylo rozmetadlo HTS 24.04 v novém provedení. Toto rozmetadlo již bylo představeno na vícero výstavách, ale zde poprvé bylo vybaveno unikátním vážícím systémem, který používá tenzometry umístěné v podvozku stroje. Pro naše farmáře se něco takového může zdát zbytečné, avšak v Německu se stále více rozmetadel prodává s vážícím systémem a s ovládáním přes ISOBUS. Vedle rozmetadla stála jedna z novinek, sedlová cisterna s vývěvou TS 27.27 o objemu 21 m3. Cisterna je určená jak pro agro trucky, tak ve spojení s dolly pro traktory.

Na druhém konci stánku stáli vedle sebe překládací vůz HTS 29.16 s objemem 36m3. Překládací vůz není třeba představovat, ale tato varianta je zajímavá pro východní trhy, protože nabízí velký objem za příznivou cenu, jelikož podvozek nemusí být vybaven nuceným řízením náprav. Je to poslední výstava, kde se ukázal tento typ překládacího vozu, v Hannoveru se dočkáme překladače nového. Vedle stál návěs HTS 29.12 na hydraulickém odpružení. Shodou okolností, 3 ze 4 vystavených strojů byly na hydraulickém odpružení, ten poslední na vzduchovém. To mluví za vše.

Na výstavě v Lipsku nechyběla ani firma Krampe, která vystavovala dvoustranný návěs Big Body 750S s namontovaným zadním šnekem. Pozornost poutal druhý vystavený stroj, sedlový návěs s hliníkovou korbou KS 950. Ten se honosí korbou o délce 9,5 m, objemem 48 m3, avšak vlastní hmotností pouze 7,8 tuny. Zajímavé je i použití pneumatik Michelin 600/55 R26,5.

Na lánech východního Německa lze spatřit také postřikovače Dammann, takže ani jejich stánek v Lipsku nechyběl. Představen byl tažený postřikovač s tandemovou nápravou s nádrží o objemu 8 000 litrů. Proti němu stál téměř stejně velký samochod DT 2800H s nádrží o objemu 6 000 litrů (s nálepkou upozorňující na možnost nádrže o objemu 7 000 litrů). Z hlediska ramen byly oba stroje podobně vybavené, ultrazvukové senzory pro hlídání výšky ramen, systém osvětlení Night Lux, panoramatický výhled kolem stroje pomocí kamer atd.

Výstava v Lipsku již skončila, ale není čas odpočívat, již za 6 měsíců se budeme kochat novinkami na Agritechnice...


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás