Nákupní košík je prázdný

Mléčná farma na Táborsku se rozhodla pro senážní technologii Budissa Bag

Sobota 26.05.2012

Lepší krmivo a sklizeň podle potřeby farmáře

Výhodou vlastního senážního lisu u progresivní farmy s chovem skotu je v tom, že může travní a vojtěškové senáže sklízetv době kdy potřebuje, tedy v době ,kdy je nejnižší vláknina a nejvíce energie v rostlině. Tuto věc upřednostňuje čím dál více našich zákazníků.

Je to i příklad nového majitele lisu Budissa Bag RT - 8000 z Táborska, který v otmto týdnu začal sn ovým lisem senážovat v kombinaci se senážním vozem Poettinger. U senážních vozů je třeba zvolit určitou strategii ohledně výměny řezacích nožů a strategie volby sušiny. To jsou dvě věci, které při zaškolení obsluhy v prvních dnech práce nového lisu, zdůrazňujeme a také kontrolujeme. Dobře nařezaná hmota se dobře lisuje a vzniká z ní většinou dobrá senáž. I zde platí pravidlo, ře "ze hnoje zlato nevyrobíš". 

Je třeba dbát na kvalitu vstupního materiálu, který se dává do lisu. Pokud je v normě, je výsledek práce většinou dobrý.

Snímky jsou ze zaškolení obsluhy u prvního vaku.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás