Nákupní košík je prázdný

Místo ve skladech se v některých zemích skladuje obilí ve vacích Budissa Bag

Sobota 13.08.2011

Minimální náklady na uložení obilí ve vaku

Když se podíváte na fotografie pořízené v Rusku, na množství vaků o průměru 3 m a kapacitou 300 tun , tak si můžete spočítat kolik tisíc tun je zde skladováno za minimálních nákladů přímo na poli.

Né náhodou je toto obilí konkurencí pro naše a evropské obilí na světovém trhu.  Firma Budissa Bag má k dispozici několik typů skladovacích strojů na obilí, hnojiva nebo posypovou sůl. Většinou se jedná o stroje se šnekem, tunelem a různým mechanismem plnění. Stroje s násypkou je většinou třeba plnit z překládacího vozu ostatní stroje lze plnit šnekem nebo gumovým dopravníkem.

Vaky Budisa Bag jsou uzpůsobeny pro skladování obilí po dobu minimálně 18 měsíců. Podobně jako v Austrálii se ale obilí dostane na export daleko dříve než v průběhu 1 roku. Jedná se tak často o krátkodobé skladování z důvodů  lepší ceny na trhu.

Podobné trendy ve skladování je možno vidět nyní také na trhu v Bulharsku a v Rumunsku, v Kazachstánu je toto skladování již několik let zcela normální a velice populární.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás