Nákupní košík je prázdný

Legendární přívozná cisterna Annaburger již dotěžuje traktor

Pátek 23.12.2016

Přívozná cisterna HT 24.27 patří k legendám českých silnic. Téměř každá trochu významnější linka se samochodným aplikátorem kejdy u sebe má minimálně jednu přívoznou cisternu HT 24.27 o objemu 21 m3. Cisternám se dostalo masového rozšíření především pro vysokou spolehlivost, příznivou cenu a nízkou hmotnost díky laminátové nádrži.

Nová přívozná cisterna HTD 29.28 přichází po vzoru svých větších sestřiček s významnou změnou. Cisterna nově přenáší svislé zatížení na závěs traktoru. Jinými slovy - dotěžuje traktor 3 tunami. Toto nejen umožňuje mít vyšší povolenou hmotnost, ale mnohým přívozným cisternám Annaburger bylo vyčítáno, že cisterny nedotěžují traktor a v těžkých podmínkách se s nimi hůře jezdí, což byla logická daň za příznivou cenu, hmotnost a velkou manévrovací schopnost cisterny.

Nová cisterna má stejnou konstrukci jako cisterny HTD 30.28 a 33.28 o objemu 24 a 27 m3. Cisterna může být postavena v jednom nedělitelném kuse, a nebo s dolly, kdy cisternu lze pak agregovat se sedlovým tahačem návěsů (kvůli české legislativě by měl být tahač přihlášen jako traktor). Taková konstrukční úprava avšak přichází s další významnou změnou - cisternu lze dodat pouze s čerpadlem Vogelsang. Vývěva není možná, jelikož se na klasické místo na oji nevejde. Další výbava je stará známá záležitost. Kloubová zadní dvounáprava nebo komplet vzduchem odpružený podvozek, pneumatiky maximálně 560/60 R22,5, různé škály nasávacích otvorů, Andcoků, plnících ruk atd.

Zda-li se nový model bude líbit zákazníkům, nebo se budou držet osvědčené a cenově výhodnější varianty s vývěvou, si budeme muset počkat.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás