Nákupní košík je prázdný

Krampe Big Body 900 pracuje ve Višňové

Čtvrtek 04.09.2014

V zimních měsících tohoto roku se  naskytla příležitost přeprodat jeden z dříve prodaných návěsů Krampe Big Body 900 z roku 2011. Jelikož byl návěs minimálně používaný a cena byla příznivá, zájemců bylo mnoho a času málo. Případ nás stavěl i před morální otázku, neboť návěs s 9m dlouhou korbou a malými koly není vhodný do každých podmínek a chtěli jsme, aby nový zákazník byl s návěsem velmi spokojen a neměl problémy.

Přeprodat návěs do Višňové se od začátku jevilo jako nejlepší varianta. Velký návěs s malými koly je přímo předurčen k dopravě obilí od překládacího vozu, což se ve Višňové praktikuje celou sklizeň obilí i kukuřice na zrno. Pro sklápění takto dlouhého návěsu, navíc na parabolických pružinách, je potřeba rovná a tvrdá plocha. Toto moderní posklizňová linka (patrně největší v ČR) v Hostěradicích bez problémů splňuje. Ze jmenované výbavy je jasné, že návěs není vyloženě vhodný pro odvoz megalomanského množství silážní kukuřice, i když ho k tomu jeho objem předurčuje. Ve Višňové se siláž či senáž dělá v menším množství, takže ani to zde nebude problém. Je jasné, že spousta prodejců by se takovými myšlenkami vůbec nezabývala, ale to nikdy nebylo a nikdy nebude motto naší firmy. 

Návěs Big Body 900 má tedy základní objem 30 m3, pro senáž a siláž jsou k dispozici 80 cm vysoké nástavky. Ve Višňové si na obilí udělali nástavky menší, aby vůz nebyl tak přetěžován. Návěs je obut do pneumatik Michelin Cargo XBib 560/60 R22,5, má oj odpruženou gumovým silentblokem a náběžnou nápravu ADR.

Návěs jsme zachytili při odvozu obilí od sklízecích mlátiček. Zrovna v den naší návštěvy byl překládací vůz nasazen u jiné skupiny. Návěs byl agregován s traktorem John Deere 7280R, se kterým tvořil ideální soupravu.

V současné době je návěs nasazen při sklizni silážní kukuřice a za 3 týdny ho čekají druhé žně - sklizeň kukuřice na zrno.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás