Nákupní košík je prázdný

Každoroční silážní akce v Mladé Vožici letos opět s technikou Annaburger

Středa 16.10.2013

Počet odvozů se obecně odvíjí od množství hmoty na poli a tedy i počtu řezaček. Kupříkladu v roce 2011 sklízely dvě řezačky a počet odvozců atakoval třicítku. V letošním roce se materiálu urodilo o poznání méně a odvozců bylo "pouze" 10. Nasazena byla kompletní flotila šesti návěsů Annaburger, které vlastní Agrospol Mladá Vožice. Jmenovitě se zúčastnily třínápravový vůz s výtlačným čelem HTS 33.17 Schubmax, dva výměnné systémy HTS 20.79 s korbami, dva hydraulicky odpružené jednoúčelové návěsy HTS 22.12 a dvoustranný návěs HTS 22.14 na kloubové nápravě.

Zajímavostí jsou agregované traktory s návěsy Annaburger. Vyjma Schubmaxu, kde Fendt 936 najde využití pro všech svých 360 koní, byly ostatní návěsy agregovány s traktory, kde výkon motoru výrazně nepřekročí hranici 200 koní. Jmenovitě traktory John Deere 7820, 7430, 6920S, 6920 a Fendt 820. Zde lze spatřovat budoucí trend v zemědělské dopravě. Jednoduché sklopné návěsy s dlouhou korbou, na dvou nápravách, ale s hydropneumatickým odpružením a na flotačních pneumatikách (zde všechny vozy měly Michelin 600/55 R26,5). A před tím vším traktor o výkonu cca 200 koní. Taková souprava odveze hodně materiálu za nejmenší peníze. Pořizovací cena takového traktoru i návěsu je výrazně nižší než třínápravových obrů a 300k traktorů. A i celková hmotnost soupravy je poměrně snesitelná.

Je jisté, že souprava velkého návěsu s relativně slabším traktorem představuje jisté omezení z hlediska rychlosti jízdy do kopce nebo použití soupravy na svahu, ale to není nic, s čím by si šikovný traktorista neporadil. Navíc okolí Mladé Vožice nelze nazvat jako rovinu a je jisté, že kdyby tyto agregace nefungovaly, nepoužívaly by se.

Pro zákazníky, kteří požadují přepravu co největšího množství materiálu jedním člověkem, jsou tu třínápravové stroje, kde objem překračuje 50 m3. Zmíněný Schubmax disponuje korbou 9,65 m dlouhou a celkovým objemem 50 m3, a to nemá nástavky. V posledním příspěvku byl vidět senážní vůz HTS 29.03 z Agra 2000, který má objem také kolem 50 m3. A i jednoúčelové návěsy od Annaburgeru mohou mít monstrózní rozměry, modely HTS 33.12/.14 s korbou 9m dlouhou mají 47 m3 se senážními nástavky.

Děkujeme Agrospolu Mladá Vožice za projevenou důvěru a doufáme, že Annaburgery budou sloužit k maximální spokojenosti. Děkujeme i zúčastněným řidičům za mnoho zajímavých postřehů z provozu našich strojů. Všechny Annaburgery do Mladé Vožice dodala firma Daňhel Agro a.s., náš zástupce v regionu jižních Čech.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás