Nákupní košík je prázdný

Ještě výhodnější cisterny Annaburger a nové modely

Pondělí 25.04.2011

 

 
Aplikační cisterny firmy Annaburger jsou nyní ještě výkonnější
Již několik let pracuje firma Annaburger na vývoji a vylepšování svých aplikačních cisteren pro aplikaci kejdy a fugátu od bioplynových stanic. Před dvěma lety uvedla na trh nové model série K , které mají nižší těžiště ,alternativní systémy vyprazdňování a široký výběr nových aplikátorů.
 
Moderní hydropneumaticky odpružené podvozky
      Podvozky firmy Annaburger jsou již řadu let známy v celé Evropě díky své stabilitě a komfortu odpružení. Od roku 2003 spolupracovala firma Annaburger s firmou BPW na vývoji hydropneumaticky odpružených náprav s vlastní elektronikou ovládání. V této oblasti si Annaburger zachovává náskok před ostatními konkurenty v počtu namontovaných náprav v zemědělské dopravní technice a především v cisternách.
U „profi aplikačních cisteren „ jsou trendem kola s ráfkem 30,5“
     Zatímco u nás je možno na prodávaných konkurenčních cisternách vidět v kategorii do 21 m3 často kola s ráfkem 22,5“ , ve východním Německu se postupně u aplikačních cisteren a překládacích vozů rozšiřuje trend k ráfkům 30,5“. Důvodem jsou vysoké tlaky na kola a náboje kol u náprav s malou vzdáleností náprav. Obecně platí strategie u cisteren určených pro aplikaci do porostu, že do 15 m3(maximálně 18 m3) se používají radiální pneumatiky s ráfkem 26,5“ a šířkou 600 a 720 mm . Zde je rozchod náprav většinou 1 560 mm. U větších cisteren je možno použít ráfek 30,5“ s šířkou pneumatik, která nepřesahuje šířku vozu 3 m. Rozchod náprav je zde 1 810 – 1 860 mm. 
Nová konstrukce cisteren série K
V polovině roku 2009 uvedla firma Annaburger na trh novou sérii cisteren označenou jako model K s novými typy náprav a novým rámem z tažených nosníků (podobných jako u návěsů). Hlavním důvodem byl zvýšený zájem zákazníků po větších kolech s ráfkem 30,5“ ,které nešly u původní řady cisteren použít. Nové vylepšené hydropneumaticky odpružené nápravy BPW se zakrytím hydraulických válců jsou nyní k dispozici při objednávce cisterny s koly 30,5“. Rozchod kol na střed nápravy je nyní 2150 mm, což umožňuje nasazení cisteren také do vyššího porostu kukuřice s pneumatikami Nokian o šířce 480 mm a stejnou výškou ráfku jako mají široká kola. Mezi zákazníky v Německu je o tento typ cisteren velký zájem . Nový podvozek je možno použít jak u cisteren řady 27 (s vývěvou) ,tak i u řady 28 (s čerpadlem Vogelsang).
      Firma CRS-Marketing s.r.o. vlastní předváděcí cisternu Annaburger HTS 22.K 27 o objemu 18 m3, která je vybavena pneumatikami 600/60-30,5“ Michelin, rozchodem 2250 mm na střed kol do kukuřice a čtyřbodovým závěsem pro nasazení různých aplikátorů. Tato cisterna je k dispozici na pronájem ,případně na vyzkoušení u zákazníků.
 

Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás