Nákupní košík je prázdný

Jarní přihnojování obilí jde s cisternami Annaburger výborně

Pondělí 09.02.2015

Hnojení přímo do porostu obilí zaručuje přímé využití živin rostlinami pokud se provádí v době, kdy je rostlina již aktivní a nehrozí splav látek do podzemních vod. Často se pro jarní hnojení využívají ranní mrazíky, kdy je půda zmrzlá a technika nedělá koleje. Některé podniky to tak praktikují i dále v průběhu jara do vyšších porostů. Základem je dobré obutí cisterny, které zaručí nízký měrný tlak na půdu, a také relativně slabý traktor, který je také k porostu šetrný. Samozřejmostí je hadicový aplikátor.

Cisterny Annaburger jsou známé agregacemi se slabými traktory. Umožňuje to jednak pokročilá konstrukce podvozku a jeho skvělé vyvážení, flotační pneumatiky Michelin 600/55 R26,5, ale také často opomíjené brzdy, které jsou řádně naddimenzované a umožňují bezproblémovou jízdu i s lehčím traktorem.

Ve Višňové jsme loni v březnu zachytili soupravu traktoru John Deere 7820 a cisterny Annaburger HTS 22.27 o objemu 18 m3, která do porostu pšenice aplikovala vepřovou kejdu. Jak je vidět z fotek, porost nebyl výrazně poničený a do žní koleje nebyly prakticky vidět, narozdíl od viditelného vlivu na výnos při obvzláště suchém průběhu jara.

Cisterna HTS 22.27 ve Višňové je vybavena kloubovou výkyvnou nápravou, pneumatikami Michelin 600/55 R26,5, boční nasávací rukou o průměru 200 mm a tříbodovým závěsem, na kterém se střídá dvanáctimetrový hadicový aplikátor s radličkovým kypřičem o závěru 3 m. Pravidelní návštěvníci našich stránek si na soupravu s kypřičem vzpomenou, objevila se tu na jaře roku 2013.

Agroservis Višňové patří mezi naše největší zákazníky, vlastní ještě jednu takovou cisternu pro přívoz vody k postřikovači, 6 výměnných systémů HTS 22.79 s překládacími vozy, cisternami, korbou a nástabou Teleliner, dva tridem návěsy HTS 29.14 a třínápravový výměnný systém HTS 33.79 s cisternou a překládacím vozem.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás