Nákupní košík je prázdný

I se Zetorem pracuje velkoplošné rozmetadlo Gustrower D-078 bez problémů

Úterý 22.02.2011

Špičkový model D-078 o objemu 8 m3 pracuje i s traktorem Zetor (ZTS)

V letošním roce se nám konečně podařilo ve spolupráci s firmou Gustrower "vyladit" naší nabídku směrem k lepší výbavě, takže každý zákazník může vybírat s nejširšího příslušenství, které u konkurence jen tak nenajdete.

Rozmetadlo D-078 , které zakoupila společnost Agros Vraný a.s. má ve standardu širokou nápravu BPW (nosnost 13 t) s parabelickou pružinou a rozchodem kol na střed 2,25 m (odpovídá rozchodu samochodných postřikovačů), široká kola 650/65-30,5" s vysokou nosností a malým tlakem na půdu, samozřejmostí je verze 40 km/h s blatníky, dvoudílná sklopná plachta, hydraulický pohon rozmetacích kotoučů s neustálou regulací otáček kotoučů okolo 1100 ot/min.  Novinkou je také nové rozmetací ústrojí H (harsnstoff) pro aplikaci močoviny na 36 m. Toto zcela nové rozmetací ústrojí s novými hydromotory na pohon kotoučů je opravdu špička v oboru, přičemž se uplatní i u materiálů s kristalickou podobou, jako je síran amonný.

Zetor nemá s rozmetadlem problémy

Výhodou konstrukce firmy Gustrower je vysoká stabilita, malý příkon traktoru a doprava hnojiva pomocí řetězového dopravníku v kombinaci s hydraulickým pohonem kotoučů ve standardu. Například u traktoru jako je ZTS mohou při jízdě kolísat otáčky na kardanu, proto je hydraulický systém rozmetadla s vlastním čerpadlem a nádrží koncipován tak, že regulační ventil reguluje otáčky kotoučů kosntantní v rozmezí otáček kardanu 800 - 1100 ot/min. Oproti konkurečnímu řešení s pohonem kotoučů kardanem je tento způsob například v kopcovitém terénu značně přesnější.

Řetězový dopravník dávkuje hnojivo velice přesně bez ohledu na to jede-li rozmetadlo do kopce nebo z kopce. Gustrower rozmetadla jsou opravdovými "universály" pokud jde o široké spektrum hnojiv od granulovaných přes kristalické až po vápno, masokostní moučku  nebo jiné odpadní materiály určené pro hnojení.

Více jak 100% rozmetadel prodávaných naší firmou v ČR nebo SR má elektronickou regulaci dávky nezávisle na pracovní rychlosti. Navíc tento systém je kompatibilní jak s jakýmkoliv systémem N- senzoru (variabilní dusíkate hnojení) nebo s jakýmkoliv DGPS systémem precizního hnojení. Na přání dodáváme rozmetadla kompatibilní s tzv. ISO-BUS terminály většiny firem na trhu (JD AMS,Mueller -elktronic, WTK).

Na fotografiích ,které pořídil dnes odpoledne kolega Jonáš Petrák je zachycena agregace s traktorem Zetor (ZTS). Kombinace traktoru a rozmetadla funguje, protože z traktoru se hydraulikou pohání jen řetězový dopravník , ostatní pohon kotoučů jde přes samostatný okruh rozmetadla. Také to je výhoda těchto "východoněmeckých universálů".


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás