Nákupní košík je prázdný

Hliníková novinka od firmy Krampe

Středa 22.02.2017

Firma Krampe rozpoznala potenciál skrývající se v přepravě agrotrucky a včas zareagovala na poptávky vyvinutím sedlových návěsů Bandit, které používaly k vyprazdňování gumový pás, který byl v první verzi převíjen mezi přední a zadní rolnou, a v druhé pak doplněn o výtlačné čelo, které zajišťovalo finální vyhrnutí materiálu. Trochu v pozadí byl sedlový návěs KS 900, který používal klasickou sklápěcí korbu z modelu Big Body 900. Tato varianta byla samozřejmě výrazně levnější než Bandit, a nabízela například dvoustranné sklápění, což není pravidlem ani v segmentu LKW techniky na silnice.

Doba pokročila dál a firma Krampe přišla s novou variantou návěsu KS 950, který má hliníkovou korbu o nižší hmotnosti, a tudíž nebyl problém korbu prodloužit o půl metru. Základní délka tedy je 9,5m, což při výšce bočnic 2,1 m dává objem 48 m3. Další změny doznalo umístění pístu, který je nově v čele korby, což samozřejmě znamená nemožnost dvoustranného sklápění. To je daň za nízkou hmotnost návěsu, která dosahuje necelých 8 tun.

Podvozek je stará známá věc. Vzduchem odpružená tandemová náprava s rozchodem 1,81 m, na kterou je možné nasadit pneumatiky o rozměru 600/55 R26,5. To činí z návěsu prostředek schopný pohybovat se po poli s nízkým utužením půdy. Celková povolená hmotnost je 32 tun, přičemž 20 tun připadá na nápravy, a 12 na točnu. Celý návěs je samozřejmě možné spojit s dolly a agregovat jej s traktorem.

Tento produkt je dalším rozšířením sortimentu firmy Krampe a další možností pro zákazníky, jak efektivně řešit zemědělskou dopravu.


Video