Nákupní košík je prázdný

Hadicový systém aplikace kejdy Vakutec může aplikovat kejdu i z jímky u stáje

Úterý 23.08.2011

Přímá aplikace kejdy z jímky pomocí vlečné hadice

V minulé reportáži jsme vás informovali o nasazení nové technologie aplikace kejdy Vakutec v Mašovicích u Znojma. Při zaškolování jsme vedle přistaveného kontejneru zkoušeli také přímé čerpání kejdy z jímky. Stávající elektrické čerpadlo dodávalo kejdu k čerpací stanici a ta čerpala kejdu pomocí dlouhé hadice k hadicovému aplikátoru, jak je vidět na detailních fotkách.

Díky sladění výkonnosti elektrického čerpadla a čerpací stanice Vakutec bylo možno dosáhnout velice dobrého výkonu okolo 95 m3/hodinu při dávce 20 m3/ ha.  Počítáme-li náklady na dopravu kejdy, je možno podobným způsobem výrazně snížit náklady na dopravu a aplikaci kejdy při dosžení extrémně vysokého aplikačního výkonu.

Tato technologie může být zajímavá pro podnik, který má uprostřed polí skladovací jímku a chce s minimálními náklady hnojit kejdou.

Informujte se u nás co nová technologie apliace kejdy Vakutec dovede.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás