Nákupní košík je prázdný

Gustrower nástavba na nosiči Dammann to je neskutečná podívaná

Sobota 10.03.2012

Stroj ,který se odlišuje od konkurence

Na rodinné farmě pana Vrbského , který hospodaří v oblasti Berounska, zakoupili na podzim loňského roku první nosič nástaveb Dammann v ČR. Na jaře nasadili na podvozek velkoplošnou nástavbu na rozmetání minerálních hnojiv Gustrower , typ D-078 (dnešní označení je GDK 8000). Tato nástavba je schopna rozmetat vedle minerálních hnojiv také prášková hnojiva a především vápno.

Precizní zemědělství

U tohoto stroje je palubní počítač TJ 500 spojen s Dammann ISO-BUS terminálem přes speciální převaděč IMI od firmy Hansenhof. Díky tomu je možno zazanamenávat na ISO-BUS terminálu dávku,výkon a další parametry a přenést je do kartotéky honů v kancelářském počítači  . Zároveň je možno zadat do terminálu hnojnou mapu, podle které bude rozmetací nástavba Gustrower rozmetat v systému dělených dávek (GPS).

Při práci přes noc z pondělí na úterý  (asi 9 hodin) bylo dosaženo při záběru 32 m a dávce 200 kg Ledku /ha výkonu okolo 300 ha ,což je špičkový výkon.

To ,že se rozmetací nástavby Gustrower dodávají na nosiče Dammann v celé Evropě, je jen potvrzením vysoké úrovně těchto někdy konkurencí podceňovaných rozmetadel z východního Německa.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás