Nákupní košík je prázdný

Güstrower na Agritechnice ukázal průřez svým sortimentem

Pátek 22.11.2013

Expozici v pavilonu 15 dominoval překládací vůz GTU 36 na třínápravovém parabolicky odpruženém podvozku. Vůz má základní objem 36 m3, ale pomocí nástavků jej lze zvýšit až na 40 m3. Překládání materiálu je prováděno pomocí vynášecího šnekového dopravníku o průměru 550 mm, který pracuje s výkonem 15 t/min. Vůz byl obut do pneumatik BKT 650/65 - 30,5 a byl vybaven tenzometrickými váhami a plachtou.

Dalším unikátním strojem bylo dvounápravové rozmetadlo na minerální hnojiva GDK 10.000 o objemu 16 m3. Tento stroj zvládne aplikovat veškerá minerální hnojiva na farmě, ale také dolomitický vápenec či masokostní moučku. Je možné i aplikovat vápno v suchém stavu pomocí aplikačních šneků o záběru 9 či 12 metrů.

Dalším z rodiny rozmetadel na minerální hnojiva byl model GDK 6.000 o základním objemu 6 m3. Tento stroj je určen pro malé traktory kolem 120 - 140 koní. Vystavený model byl vybaven hydraulicky natáčenou ojí, která zajišťuje, že podvozek rozmetadla sleduje stopu traktoru.

Posledním strojem byl injektor na podpovrchovou aplikaci tekutých hnojiv o záběru ramen 15 metrů. Podpovrchová aplikace má mnoho výhod. Většina rostlin vyžaduje pouze jediný přejezd. hnojivo je uloženo pod zemí v depu po celou dobu vegetačního růstu rostliny. Dusík z hnojiva neunikne do ovzduší a kořeny rostli se k hnojivu dostanou velmi rychle. Nádrž na hnojivo má objem 8000 litrů, stroje se vyrábí v záběru 12, 6 a 3 metry, menší pochopitelně s menšími nádržemi. Tato metoda by v blízké budoucnosti mohla být zajímavá pro spoustu farmářů.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás