Nákupní košík je prázdný

Firma Krampe vystavovala na výstavě Bauma 2016

Úterý 03.05.2016

Na výstavě Bauma v roce 2016 vystavovalo 3 423 vystavovatelů a navštívilo jí 580 000 návštěvníků z 200 zemí z celého světa. Návštěvníci mohli obdivovat stroje na ploše 605 000 čtverečních metrů, což dle některých zdrojů dělá z Baumy největší výstavu na světě, co se plochy týká. Při návštěvě výstavy, kdy procházíte nekonečnými halami a vyjdete na ještě více nekonečné venkovní výstavní plochy, tomuto údaji snadno uvěříte.

Firma Krampe nemohla na stavebním svátku chybět. Prezentovala se na třech místech. Na vlastním stánku na venkovní ploše (stánek sdílela s firmou Claas), na stánku firmy Fendt a na stánku firmy VDL, která je dodavatelem hákových systémů pro hákové nosiče.

Krampe představila svůj program stavební a komunální techniky. Na vlastním stánku lákal návštěvníky relativně nový návěs na převoz písku SK 800 na třínápravovém vzduchem odpruženém podvozku. Řada návěsů SK je kompomisem mezi ryze stavebními návěsy a mezi klasickými návěsy Big Body. Vozy SK mohou mít HARDOXovou podlahu z 6 mm plechu, avšak jejich korba není půlkulatá jako u řady HalfPipe, a mají tedy vyšší objem, který může být dále znásoben 60 či 80 cm vysokými nástavky, které z návěsů SK činí zajímavé stroje i pro zemědělské využití.

Ale pro ryze stavební nasazení je určen specialista - HP 20 HalfPipe. Tato legenda byla na Baumě vystavena hned dvakrát. Na samotném stánku Krampe byl vystaven vůz HP 20, který zakoupil službař Benedikt Ley. Zajímavé na tomto návěsu byly speciální pneumatiky Nokian. O návěsu HP 20 jsme se rozepisovali v minulém příspěvku, takže není třeba jeho přednosti opakovat. Podobný návěs byl vystaven i na stánku firmy Fendt.

Sortiment stavebních návěsů doplňovaly hákové nosiče. Na stánku Krampe byl vystaven THL 11L, reprezentující nejmenší traktorové hákové nosiče firmy Krampe, které jsou populární i v České republice. Tento hákový nosič doplňoval sedlový hákový nosič za nákladní auta SHL 20 na tandemové nápravě. Komu se zdál i tento hákový nosič málo, tak na volném prostranství mezi halami mohl vidět třínápravový sedlový hákový nosič Krampe SHL 30.

Návštěva stavebního veletrhu byla velmi poučná i přes nepříznivé počasí. Firma Krampe ukázala, že patří k lídrům mezi výrobci stavební a komunální techniky za traktory.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás