Nákupní košík je prázdný

Firma Fips z Hrušovan nad Jevišovkou používá ve službách překládací vůz Annaburger

Neděle 11.03.2012

Zvýšení výkonu mlátiček o 25% a lepší logistika...

I přes relativně velkou osvětu v oblasti překládacích vozů a jejich nesporných výhod existuje v zemědělské praxi řada skeptiků, kteří celou věc nepochopili. Je zajímavé, že většina podniků služeb s velkými sklízecími mlátičkami, které pracují například pod Agrall servisem v zahraničí (Slovensko,Maďarsko, Polsko) má velice pozitivní zkušenosti s provozem překládacích vozů.

Mnoho našich zákazníků, službařů používá jednoúčelové modely HTS 20.16 nebo HTS 22.16 s objemem 25 nebo 28 m3. Tyto vozy jsou nasazeny většinou u tří až čtyř kombajnů. To je dáno především výkonností v překládání, kdy Annaburger zvládne vyprázdnit náklad s výkonem 15 m3/minutu.

Na snímcích fotografa portálu Farmweb pana Petra Šimka je zachycen překládací vůz Annaburger HTS 22.16 o objemu 28 m3 u firmy Fips Hrušovany nad Jevišovkou při loňských žních. Tento vůz dříve jezdil u dalšího službaře, firmy Vapas. Majitel firmy Fips pan Spišjak vlastní ještě jeden překládací vůz a to Gustrower GTU 27.

Zvýšení výkonu mlátiček

Při překládání za jízdy z kombajnu do překládacího vozu se zvýší výkon mlátiček o 25-30% v obilovinách, snižuje se spotřeba mlátičky při sklizni, protože při překládání obilí za jízdy má mlátička nižší spotřebu.

Vedle toho se výrazně zefektivní logistika odvozu a o 2-3 běžné odvozné prostředky se sníží počet dopravních prostředků.

Utužení pozemků od nákladních automobilů nemá cenu ani komentovat. Následně tuto věc zaplatí podnik zvýšenými náklady na podrývání a zpracování půdy.

Z nasazení překládacího vozu v zemědělském podniku má profit jak službař, díky zvýšenému výkonu, tak i podnik díky menšímu množství lidí a prostředků pro logistiku a lepší organizací odvozu.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás