Nákupní košík je prázdný

Expozice firmy Annaburger na výstavě v Hannoveru byla plná zajímavých strojů

Pondělí 18.11.2013

První horkou novinkou od Annaburgeru byl výměnný systém za kamiony - LS 34.79 Multitrans. Vystaven byl s cisternovou nástavbou o objemu 24 m3. Tento stroj jen doplňuje největší nabídku výměnných systémů na trhu. Annaburger umí výměnný systém v rozmezí 18 - 33 tun, a teď i 34 tun pro kamiony. Celkem 6 různých modelů. Multitrans je dodáván s cisternovou a SchubMax nástavbou. Podvozek může být odpružen na vzduchu, hydropneumaticky, nápravy mohou být pevné či řiditelné.

Druhou novinkou byla cisternová nástavba o objemu 24 m3 na výměnný systém 33.79. To by samo o sobě nebylo nic zvláštního, takových jezdí v ČR několik, ale novinkou bylo použití čerpadla na výměnném systému. Umístění poměrně velikého čerpadla na nástavbu tak, aby ničemu nepřekážela a zůstala na nástavbě, nebylo jednoduché, ale konstruktéři si s tím poradili. Čerpadlo lze umístit také na nástavbu pro dvounápravový výměnný systém 22.79.

Z dalších vystavených strojů je potřeba zmínit právě výměnný systém HTS 33.79, který měl nasazenu překládací nástavbu o objemu 36 m3. Podvozek byl obut do pneumatik Michelin 710/50 R26,5, byl vybaven regulací tlaku vzduchu v pneumatikách a elektronickým nuceným řízením. Nástavba byla vybavena mechanickou vahou DigiStar. Hydropneumatické odpružení náprav a oje je samozřejmostí.

Hned vedle výměnného systému odpočíval další kousek pro kamiony, návěs s výtlačným čelem LS 34.17 SchubMax. Návěs kombinuje komfort pro jízdu po dálnici, ale také robustnost pro zemědělské nasazení. Objem korby je 65 m3, nápravy mohou být stavěné na 80 km/h rychlost, varianty výbavy podvozku jsou stejné, jako u Multitransu. Dva tyto vozy jsme před dvěma lety dodali na letiště v Praze - Ruzyni.

V expozici nechyběl překládací vůz na siláž HTS 29.06 Fieldliner. I když byl představen na Agritechnice před 2 lety, jeho přítomnost jen potvrzuje, že problematika překládání siláže je stále aktuální téma nejen v Německu.

Posledním exponátem, který ale budil mnoho zájmu, byla plečka na kukuřici a obilí o úctyhodném záběru 15 metrů. I toto Annaburger umí.

Na výstavě jsme se setkali se spoustou známých i nových zákazníků, a děkujeme jim i všem ostatním, kteří se za námi v Hannoveru zastavili.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás