Nákupní košík je prázdný

Exkurze u firmy Annaburger a na špičkové farmě firmy Seyda Land Vereinigte betriebe

Neděle 22.05.2011

Nejdříve návštěva úspěšného zemědělkého podniku

Vždy ,když navštívím se skupinou našich farmářů nějaký zemědělský podnik ve východním Německu, jsem vždy přkvapen jak jednoduše to může "pracovat".  V zemědělském podniku Seyda Land ,který se rozkládá na asi 9000 ha v okolí města Jessen jsem byl již několikrát, ale i při poslední návštěvě jsem byl překvapen.  Tento zemědělský podnik spolupracuje s firmou Annaburger velice úzce při  odzkoušení některých nových strojů a sám vlastní asi 7 strojů od firmy Annaburger. Přesto právě v oblasti dopravy najdete i zde starší techniku "Made in DDR", tedy dva vozy HW 80 ve spojení s moderním traktorem John Deere.

Naše zastávka byla na středisku živočišné výroby (jednom  z 5 středisek), kde stála zbrusu nová bioplynová stanice s výkonem 400 kW od firmy MT. Zajímavostí byl příjmový zásobník s gumovým dopravníkem ,který pojme celodenní zásobu senáže. Hlavním substrátem na farmě je ale hovězí kejda. Senáž, která se zde do reaktoru dodává je z velké části nezkrmené krmivo od vysokoprodukčních dojnic. V areálu je ustájeno asi 800 dojnic, které mají špičkovou dojivost 11600 l, s tím, že do konce roku chtějí dosáhnout dojivosti 12000 l.

Bioplynové stanice se nyní nacházejí v podniku 4 ,přičemž v budoucnu budou na každém střediskus živočišnou výrobou. Po prohlídce bioplynové stanice jsme se dostali také do nově postavené stáje pro 450 ks dojnic. V průběhu exkurze jsme si prohlédli i výrobu senáže a další stáje včetně prodnice a odchovu malých telat.

Zajímavostí byly lehací boxy s dlouhodobou náplní řezané slámy,vápna a vody. Podle slov šéfa přes odchov skotu firmy Seyda Land vydrží náplň v boxech i 15 let. Jednoduché řešení ,které bylo vidět na stavu dojnic,které jsme viděli. 

Naši kolegové zemědělci měli možnost se podívat k jednomu z nejlepších chovatelů skotu v Něme,cku pokud jde o takovouto velikost stáda na jednom místě. Za poměrně jednoduchým systémem stojí ale více jak 20-ti letá práce managmentu podniku.

Návštěva druhá - závod firmy Annaburger

Druhý den jsme navštívili továrnu firmy Annaburger a prohlédli si moderní provozy, kde pracuje v současnosti více jak 230 pracovníků. V současnosti jede továrna na plný výkon . Naše firma CRS-Marketing s.r.o.. ve spolupráci s našimi prodejci patří při prodeji techniky Annaburger v Evropě k těm nejůspěšnějším.  V továrně v Annaburgu bylo v těchto dnech vidět hodně vozů Schubmax na odvoz objemných hmot. Právě vrcholila sezona senážování (v Německu tradičně o 14 dní dříve než u nás) a proto se finišovalo na výrobě tohoto sortimentu. Na slovo nyní příjdou překládací vozy i když do žní je ještě relativně čas.

Při odjezdu domů si většina našich zákazníků udělala jasno o případné velikosti dopravní techniky.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás