Nákupní košík je prázdný

Dva třínápravové TeleLinery rozmetají hnoje ve Višňové

Středa 01.04.2020

TeleLiner je ojedinělý koncept na trhu s dopravní technikou a přináší velmi jednoduchý systém výměny zadního rozmetacího čela za klasická hydraulicky ovládaná vrata. Už žádné šroubování, ale jednoduchý systém háků, díky kterému je výměna ústrojí za čelo hotová během pár desítek minut. Zvýšení objemu korby se pak děje geniálně jednoduše - vysouváním hydraulicky ovládaných bočnic přímo z kabiny. Obsluha má při rozmetání hnoje možnost mít bočnice úplně zasunuté, nebo v případě lehkého materiálu plně vysunuté pro maximální objem. Tříválcové frézovací ústrojí, které má TeleLiner v základní ceně, má průchodnost až 1,8 m materiálu.

Samotný podvozek výměnného systému HTS 33.79 poskytuje maximální možný komfort. Hydraulicky odpružené nápravy, přední náprava zvedatelná, hydraulické nucené řízení, hydraulicky odpružená oj. Toto vše je ve standardu. Standardní je i ovládací terminál, který umožňuje jednoduchou změnu dávky, ale také zajišťuje ochranu frézovacích válců snímáním a vyhodnocováním jejich otáček. Navíc veškeré ovládání stroje se děje pomocí jediného terminálu většinou přes jediný okruh. Samotná výměna nástaveb je díky hydraulickému odpružení velmi snadná.

Výměnný systém HTS 33.79 je největší model, který firma Annaburger vyrábí. Rozmetací nástavba TeleLiner má v tomto případě délku korby 7,5 m. První souprava výměnného systému a rozmetadla TeleLiner byla dodána v roce 2017 do Hostěradic. O dva roky později následovala druhá souprava do Višňové. V sezóně obě soupravy jezdí spolu a aplikují hnůj z výkrmu býků. Dvojici tridemů doplňuje ještě dvounápravový výměnný systém HTS 22.79 z roku 2011, rovněž s TeleLiner nástavbou. Osvědčené rozmetací ústrojí aplikuje hnůj do záběru 24 metrů při rovnoměrném rozvrstvení materiálu v celé šířce záběru a s perfektním drobením. Pokud se právě nerozmetá hnůj, podvozky mohou být nasazeny při vývozu kejdy nebo při navážení hnojiv k rozmetadlům.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás