Nákupní košík je prázdný

Dva systémy překládání obilí na farmě u Prahy

Pondělí 21.01.2013

Dnes Vám přinášíme fotografie z července 2012 z jedné farmy ležící kousek od Prahy. Na farmě je zvykem sklízet v optimální agrotechnické lhůtě a v co nejkratším čase. V jeden den sklízelo 6 výkonných mlátiček ve třech skupinách. Není náhodou, že u dvou skupin se praktikovala dělená doprava Made in Annaburger. Ke dvěma pásovým mlátičkám Claas Lexion byl přiřazen domácí překládací vůz Annaburger HTS 22.16, překládalo se do traktorových návěsů a kamionů. Překládací vůz o objemu 28 m3 byl agregován s traktorem Case Puma o výkonu 210 koní. Díky překládacímu šneku s průměrem 550 mm byl za 2 – 4 minuty prázdný.

U druhé skupiny se pohyboval traktor John Deere s výměnným systémem Annaburger HTS 22.79, který patří službaři z Mělnicka. Na výměnném podvozku byla nasazena korba s překládacím šnekem místo zadního čela. Překládací šnek má průměr 400 mm, ale je poháněn kardanem a dosahuje slušného překládacího času. Jednoúčelové nástavbě se výkonností rovnat nemůže, ale jedná se o cenově zajímavou alternativu, kterou je možné použít i pro minerální hnojiva. Výměnný systém byl samozřejmě hydraulicky odpružen a málokdo by řekl, že v té době začínal svou osmou sezonu.

Na farmě se velmi dbá na omezení zhutnění půdy, ale také na sklizeň v co nejkratším termínu a v co nejvyšší kvalitě. Pouze překládání obilí umožňuje skloubit ochranu půdy před zhutněním při maximálním využití výkonnosti kombajnů. Překládací vozy Annaburger jsou nejpoužívanější v ČR. Pokud potřebujete poradit s logistikou sklizně na Vaší farmě, obraťte se na nás!


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás