Nákupní košík je prázdný

Dva sedlové návěsy Krampe Bandit pracují u Magdeburgu

Čtvrtek 03.11.2016

Okolí Magdeburgu je velice zajímavá zemědělská oblast. Krajinou se táhnou velké lány, typické pro východní Německo. Mezi hojně pěstované plodiny patří obilniny a řepka, také kukuřice pro mnoho bioplynových stanic, ale v této oblasi je i obrovské množství brambor, cukrové řepy a různé zeleniny. Na západ od města Magdeburg pod dálnicí na Hannover můžete spatřit dvě barevně sladěné soupravy tahačů MAN s návěsy Krampe Bandit SB30/1220.

Sedlové návěsy Krampe Bandit s vyrábějí ve velikostech 55 až 90 m3. Model SB 30/1220 má korbu dlouhou 12,2 m, což mu při různé výšce bočnic dává objem 63 až 70 m3. Korbu tvoří samonosná ALU nástavba, takže celková hmotnost návěsu je jen cca 7 - 8,5 tuny dle výbavy. Návěs lze vybavit rolovací plachtou. Vyprazdňování je zabezpečeno gumovým pásem v podlaze, který se navíjí směrem k zadnímu čelu. K pásu je připevněno výtlačné čelo, které zajišťuje finální vyhrnutí materiálu.

Podvozek návěsu je vzduchově odpružený, zadní náprava je náběžná a přední zvedatelná. Na přání lze dodat zesílené offroad agregáty a nucené řízení náprav od firmy TRIDEC. Samozřejmostí je široká škála pneumatik. Vozy u Magdeburgu mají pouze základní řízení náprav bez nuceného řízení, avšak v kombinaci s pneumatikami 650/55 R26,5. Jedná se tak o cenově velice příznivou variantu.

Dvě soupravy tahačů MAN a sedlových návěsů Krampe jsme zachytili při sklizni kukuřice na siláž, kdy odvážely od řezačky John Deere. Návěsy Krampe nejsou jediné sedlové návěsy, které MANy tahají, ale o tom se zmíníme v některém z dalších příspěvků.

Na stejném poli, kde jsme návěsy zachytili, se natáčelo i velice povedené video pro firmu Krampe.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás