Nákupní košík je prázdný

Dva překládací vozy Güstrower na jednom poli

Pondělí 24.02.2014

Firma Güstrower vyrábí překládací vozy v několika velikostech. Jednonápravový model GTU 21 má objem 21 m3 a je určen pro menší farmy a službaře. Dvounápravové modely GTU 25 mají základní objem 25 m3, avšak pomocí nástavků jej lze zvýšit až na 28 m3. Třínápravové modely GTU 32 a GTU 36 mají základní objem 32, resp. 36 m3, přičemž u modelu GTU 36 lze pomocí nástavků dosáhnout rekordního objemu 40 m3.

Překládací vozy Güstrower mají několik znaků, díky kterým se odlišují od konkurence. Především v základu mají pneumatiky s průměrem ráfku 30,5 palce. Pneumatiky s velkým průměrem vykazují menší zhutnění půdy a nižší valivý odpor při jízdě po poli. V mokrém terénu mají nižší tendenci se bořit. Dalším unikátem vozů Güstrower je speciální klapka vespod šneku, kterou lze kompletně odklopit a snadno vyčistit celý šnek a korbu překládacího vozu. Vyčištění při přechodu na jinou plodinu je tak velice rychlé.

Pan Zbyněk Čech používá dva překládací vozy GTU 25. Jeden je z roku 2010, druhý z roku 2011. První má ještě starý tvar zásobníku, než firma provedla modernizaci. Oba vozy mají pneumatiky 30,5 palce o šířce 750 mm. Fotografie jsou z jižní Moravy, kde pan Čech prováděl sklizeň obilí pomocí sklízecích mlátiček Claas Lexion. Na poli v tu chvíli byly oba překládací vozy agregované s traktory Massey Ferguson.

Za poskytnuté fotografie děkujeme Jiřímu Dočekalovi, fotografovi Farmwebu. Panu Čechovi přejeme mnoho úspěchů a spokojenosti s překládacími vozy Güstrower i s návěsem Krampe BB 700S, který vlastní od loňského léta. Všechny vozy panu Čechovi dodala firma Agrocentrum ZS.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás