Nákupní košík je prázdný

Dva nové výměnné systémy Annaburger v západních Čechách

Čtvrtek 10.10.2013

Výměnné systémy Annaburger HTS 20.79 jsou nejvíce zastoupené modely firmy Annaburger v České republice. Od roku 2001 se jich prodalo více než 160 kusů. S postupem času stoupaly nároky zemědělců na množství materiálu, které byl schopen přepravit jeden traktor a začaly se více prosazovat větší dvounápravové výměnné systémy 22.79. V posledních letech 22tunové stroje dominovaly a v příštím roce model 22.79 vystřídá svého menšího bratříčka na pozici nejvíce zastoupeného modelu Annaburger v ČR.

Model 20.79 však stále zůstává velice zajímavým strojem z hlediska výbavy i velikosti. Délka korby 6,5 m, cisterna o objemu 15 m3, rozmetadlo o délce 6,3 m a překládací vůz o objemu 25 m3, to vše jsou velmi slušné hodnoty na výměnném systému, i když všechny tyto parametry jsou převýšeny modelem 22.79, což je jedním z důvodů, proč se spousta farmářů rozhodne pro větší výměnný systém na úkor tohoto. Avšak výbava modelu 20.79 převyšuje leckterého konkurenta. Hydropneumatické odpružení náprav a oje, pneumatiky s průměrem 26,5 palce, elektrohydraulické ovládání, to vše jsou prvky, které je obtížné najít na většině dopravních strojů nabízených na našem trhu. A výhodou je agregace se slabším a lehčím traktorem. V ČR lze tyto systémy vidět i za traktory Zetor.

Dodané modely jsou oba vybaveny hydropneumatickým odpružením, pneumatikami Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5, komfortní elektrohydraulikou, rozmetací nástavbou o délce 6,3m s rozmetacím ústrojím se dvěmi horizontálními frézovacími válci a rozmetacími kotouči, které rozhodí materiál až na šíři 24 metrů. Jeden z výměnných systémů je vybaven kompostovacími nástavky o výšce 200 mm, které zvedají objem rozmetadla až na 17 m3.

Novými uživateli těchto strojů je ZD Červený Hrádek a pan Jiří Dufka z Chodského Újezda, kterému výměnný systém dodala firma Liva Předslavice. Oběma majitelům přejeme mnoho spokojenosti s technikou Annaburger.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás