Nákupní košík je prázdný

Dva nové Annaburgery jezdí v Prusinovicích

Úterý 06.08.2019

Agrova a.s. hospodaří na cca 1 100 hektarech půdy nedaleko Holešova a chová přes 800 kusů dobytka. První Annaburger byl do Prusinovic dodán v roce 2002 a jednalo se o výměnný systém HTS 20.79 na kloubové nápravě. Jako nástavby byly zvoleny korba a rozmetadlo hnoje. O rok později následoval druhý stejný výměnný systém s korbou a v roce 2005 přišel třetí, avšak již hydraulicky odpružený. Ten měl dokonce nástavby tři - k rozmetadlu a korbě přibyla i cisterna s hadicovým aplikátorem. 

Tato flotila zůstala 13 let nezměněná. Na přelomu let 2017 a 2018 se rozhodlo o nákupu hned dvou nových strojů. Prvním byl další hydraulicky odpružený výměnný systém HTS 20.79 s dvoustrannou korbou starého tvaru. Podvozek byl osazen pneumatikami Michelin 600/55 R26,5, které jsou v této velikosti strojů nadstandardním prvkem. Nyní lze tři nástavby z 13 let starého výměnného systému používat i na novém podvozku, což je skvělá variabilita, kterou umí jen Annaburger.

Druhým novým strojem se stal jednoúčelový návěs Annaburger HTS 20.14 s novým tvarem korby. Návěs je odpružen na parabolických pružinách, ale přesto má velké flotační penumatiky Michelin 600/55 R26,5. Je zde velmi patrný důraz na snížení utužení půdy. Mezi další výbavu patří rolovací plachta a senážní nástavky. Zajímavostí je hydraulické podepření zadní nápravy při sklápění, které se používá pouze u parabolicky odpružených návěsů.

Všechny stroje do Prusinovic dodala firma Agrotrans Otice s.r.o. ze Štáblovic, které děkujeme za skvělou reprezentaci značky Annaburger nejen v Prusinovicích.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás